Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za osobne potrebe

Direktor iz noćne more! Isplatio si 400 tisuća eura s računa tvrtke, kupio stan, motocikl...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Duje Klaric / CROPIX
Zbog sumnje da je gospodarskim zlouporabama, isplaćujući si novac s tvrtkina računa koji je trošio za osobne potrebe, među kojima su i kupnja stana te motocikla, svoju tvrtku u Međimurju oštetio za gotovo 400 tisuća eura policija je istražila te najavila kaznenu prijavu protiv 35-godišnjaka.

Iz međimurske policije u četvrtak su naveli kako spomenutog sumnjiče da je, kao direktor i odgovorna osoba tvrtke, od početka 2018. do kraja 2021. povrijedio dužnost zaštite interesa tvrtke o čijim je imovinskim interesima bio dužan brinuti.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je sa žiro računa tvrtke na svoje osobne tekuće račune isplatio 2,9 milijuna kuna, odnosno 383.345 eura, koje je iskoristio za kupnju stana, motocikla i osobne potrebe, čime si je pribavio znatnu imovinsku korist i prouzročio znatnu štetu svojoj tvrtki.

Pročitajte i ovo Ilustracija OŠTETIO IH ZA 6 TISUĆA EURA Razotkriven šef vatrogasaca: Podizao novac sa službenog računa, pogledajte na što ga je trošio

Otkriveno je i da je u studenom 2021. na sebe prenio vlasništvo nad Audijem tržišne vrijednosti od 13.160 eura, a da vozilo nije platio tvrtki.

Policija protiv 35-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom županijskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene