Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozbiljnijih prigovora

Izbori za EP: Galamdžije narušavali javni red

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prigovori koji nisu ozbiljnije naravi te jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, rezime je protjecanja izbora do 16 sati, na kojima se bira 11 hrvatskih europarlamentaraca, doznaje se poslijepodne u Državnom izbornom povjerenstvu.

Kada je riječ o prigovorima, u DIP-u pojašnjavaju kako je uglavnom riječ o dojavama da se birače putem SMS poruka, odnosno mailova poziva da glasuju za određenu političku opciju, odnosno listu.

Pročitajte i ovo Predsjednik DIP-a Radovan Dobronić Konferencija za medije DIP objavio podatke o izborima, na dva mjesta će se ponoviti: "Po pitanju izlaznosti su bitne dvije stvari" Održavanje parlamentarnih izbora na biračkom mjestu u Osijeku - 3 Velik odaziv DIP objavio gdje je najveća izlaznost, na dva biračka mjesta stigla i policija

Zaprimljena je i dojava da su na nekoliko biračkih mjesta promatrači bilježili tko je izašao na birališta, što ne smiju činiti.

DIP putem drugih tijela provjerava takve prijave i ako se potvrde traži da se one spriječe, odnosno zaustave, kažu u DIP-u.

I sa sigurnosnog, odnosno policijskog gledišta, izbori za Europski parlament 'teku' mirno.

'Krši se izborna šutnja, stranački promatrači agitiraju, nedovoljna educiranost biračkih odbora'

Tek su iz Krapinsko-zagorske policije izvijestili da su na jednom biralištu tri birača 'međusobno narušavali javni red i mir'.

U DIP-u nisu naveli o kojem je biralištu riječ, istaknuli su tek da galamdžije nisu vrijeđale članove nadležnog biračkog odbora. Protiv trojice galamdžija podignut je optužni prijedlog.

Oko 3,8 milijuna birača u Hrvatskoj i inozemstvu danas bira 11 zastupnika u Europski parlament, jednog manje nego lani, no bira ih na puni, petogodišnji mandat.

Birališta su otvorena do 19 sati, do kada je na snazi i dvodnevna izborna šutnja. Prve izborne rezultate DIP će objaviti u 23 sata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene