Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

DHMZ upalio upozorenja: Jedna regija u crvenom, vrijeme je izuzetno opasno

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državni hidrometeorološki zavod upalio je više upozorenja zbog vjetra. Crveni meteoalarm vrijedi za jednu regiju.

U četvrtak će biti djelomice sunčano, u Gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji mjestimice više oblaka, a još ujutro na jugu može pasti slaba kiša. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Poslijepodne bura slabi i prema otvorenom moru okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 8, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 13 do 18 °C.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Benjamina Karić Gradonačelnica Sarajeva prijavila izraelskog poduzetnika, slao joj je uznemiravajuće slike i snimke: "Osjećala sam se uplašeno za svoje trogodišnje dijete"

Državni hidrometeorološki zavod upalio je nekoliko upozorenja za Hrvatsku zbog vjetra. Prema njihovim predviđanjima, vrijeme je izuzetno opasno za jednu regiju - Velebitski kanal.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za četvrtak (Foto: DHMZ/Screenshot)

"Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu", napisali su iz DHMZ-a.

 

 

U narančastome su zapadna obala Istre, riječka regija te sjeverna, srednja i južna Dalmacija.

Žuto upozorenje vrijedi za gospićku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju. 

Pročitajte i ovo Projektil Obustavljen sporazum Svjetski mir pod velikim je upitnikom: "Povući ćemo vojne korake"

Situacija bi u petak trebala biti mirnija. Žuti meteoalarmi su upaljeni za četiri regije, dubrovačku zbog kiše te za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal i južnu Dalmaciju zbog vjetra.

Ilustracija Upozorenja DHMZ-a za petak (Foto: DHMZ/Screenshot)

Vrijeme bi u zemlji trebalo biti promijenjivo oblačno, u unutrašnjosti ujutro mjestimice s maglom koja se lokalno može i dulje zadržati. U Dalmaciji nestabilno, ponegdje s kišom, na jugu moguće i obilnijom uz grmljavinu, a malo kiše u drugom dijelu dana moguće je i na istoku zemlje te u Gorskoj Hrvatskoj.

Vjetar uglavnom slab, popodne prolazno umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjeren jugozapadnjak i južni vjetar, prema kraju dana okreće na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu između 7 i 12, u Dalmaciji ponegdje i 14 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, na obali i otocima između 14 i 17 °C

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene