Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunčano i vruće

Dio Hrvatske u crvenom: Danas grabimo do 38, poslijepodne moguće nevrijeme, ali pravo osvježenje tek je pred nama

Toplinski val
Toplinski val Foto: DHMZ
Hrvatsku očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme, a uz jači razvoj oblaka u Gorskom kotaru i Lici te unutrašnjosti Dalmacije lokalno je moguć poneki poslijepodnevni pljusak, prognoza je Državnog hidrometeorološko zavoda (DHMZ) za ponedjeljak.

Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, ujutro bura, pod Velebitom lokalno i jaka.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan otkriva meteorolog Nikola Vikić-Topić

Najviša temperatura kretat će se od 33 do 38 Celzijevih stupnjeva. 

"U gorju je uz dnevni razvoj oblaka rijetko moguć i kratkotrajan poslijepodnevni pljusak. Isto vrijedi i za unutrašnjosti Dalmacije gdje se lokalne nestabilnosti također mogu manifestirati kroz poneki pljusak", prognozira i meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

DHMZ je objavio i upozorenje od toplinskih valova. Velika opasnost postoji u kninskoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji. U crvenom je riječka. 

Toplinski val Toplinski val Foto: DHMZ

Sutra osvježenje.

Postupno naoblačenje sa sjeverozapada, lokalno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Poslijepodne i osobito navečer pljuskovi su izgledni i na istoku zemlje.

U Dalmaciji pretežno sunčano, u drugom dijelu dana uz više oblaka moguć je poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti dok će duž obale i na otocima oborine opet uglavnom izostati.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na moru sjeverozapadni i jugozapadni. Navečer na sjevernom Jadranu bura u jačanju. Najniža temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 23 i 27 °C. Najviša uglavnom od 28 do 33 °C, na istoku i u Dalmaciji između 32 i 36 °C, javlja DHMZ.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene