Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

samo privremeni spas?

Brzoja otkriva hoće li nas vrućina i dalje izluđivati: Pogledajte u kojim su dijelovima mogući pljuskovi s grmljavinom

Prolazak grmljavinskog sustava preko kopnenog dijela naše zemlje istresao je jutros desetak litara kiše na zagrebačkom području. Drugdje, u Međimurju, Moslavini i zapadnoj Slavoniji tek po koju litru. Vremenska prognoza Darija Brzoje u Dnevniku Nove TV otkriva otkriva hoće li se svježije vrijeme nastaviti.

Ta kiša nije bila dovoljna, ali zahvalni smo za svaku kap. S tim poremećajem i vrućina je na kopnu popustila, no na Jadranu iznimno vruće se zadržalo i danas, često oko 35. Najviše vruće bilo je u Kninu, Sinju i Imotskom, 37 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Prolazno će se sutra ponovno više zagrijati i unutrašnjost zemlje, i to zahvaljujući jačanju termobaričkog grebena sa Sredozemlja. Prizemno smo u polju malo povišenog ili izjednačenog tlaka, a novu mogućnost za osvježenje donijet će nam prolazak nove doline u utorak i srijedu.

Jutro

Prvo jutro u tjednu bit će sunčano, uglavnom i ugodno, na kopnu zbog temperature, a na moru zbog mjestimice umjerene bure. U unutrašnjosti će pri tom biti većinom od 17 do 19 stupnjeva, u gorju oko 15, a na Jadranu od 23 do 27.

Središnja Hrvatska

Većinom sunčano zadržat će se i u drugom dijelu dana. Na sjeveru će zapuhati slab do umjeren vjetar s juga, a temperatura bi ponovno mogla i preko 35. U središnjoj Hrvatskoj sutra uglavnom između 33 i 36 stupnjeva.

Slavonija

Sunčano ostaje i u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab, temperatura oko 34 stupnja.

Sjeverni Jadran

Vrućina se vraća i u gorsku Hrvatsku. Nakon današnjih 26, sutra u Delnicama ponovno preko 30. U Gospiću 33, a na sjevernom Jadranu još jednom visokih 36. Nakon bure, danju će na moru puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. U gorju je pak uz dnevni razvoj oblaka rijetko moguć i kratkotrajan poslijepodnevni pljusak.

Dalmacija

Isto vrijedi i za unutrašnjosti Dalmacije gdje se lokalne nestabilnosti također mogu manifestirati kroz poneki pljusak. Inače većinom sunčano i svakako vruće. Očekujemo od 33 do 38 stupnjeva.

Temperatura mora

More je najtoplije u Puli, 28 stupnjeva. Inače je općenito toplije na sjeveru, manje toplo u Dalmaciji - no isto ugodno, oko 25 stupnjeva. Uz obilje sunca UV-indeks će i sutra u cijeloj zemlji biti vrlo visok.

Tri dana kopno

Evo što nas čeka u nastavku tjedna. U utorak, novo naoblačenje s kišom koje u kopnene krajeve nosi osvježenje, nižu temperaturu, te pljuskove i grmljavinu. Ponekog pljuska još može biti i u srijedu, dok će u četvrtak prevladavati sunčano. I dalje smo oko 30, no više ne govorimo o nesnosnim vrućinama.

Tri dana more

Na Jadranu će i dalje uglavnom prevladavati sunčano te će se zadržati vruće, no neće biti posve stabilno. Zato u utorak na sjevernom dijelu, a u srijedu u Dalmaciji uz jači razvoj oblaka, može biti pljuskova praćenih grmljavinom. Bura će podno Velebita na prijelazu s utorka na srijedu mjestimice biti jaka, a danju će na moru puhati većinom umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura se neće značajnije mijenjati. Ostaje vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene