Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

Stiglo posebno upozorenje DHMZ-a: Očekuje se silovita promjena vremena

DHMZ
DHMZ Foto: DHMZ
Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavili su vremensku prognozu za idućih nekoliko dana.

Promjenljivo i nestabilno razdoblje proteklih dana mjestimice je bilo praćeno grmljavinskim nevremenima i obilnom kišom, pogotovo na Jadranu i u predjelima uz njega. U Pločama je pala i rekordna dnevna količina oborine od 189,8 mm u kratkom periodu od svega 2 sata te prouzročila bujične poplave.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija vjetrovito i oblačno DHMZ upalio alarme, vrijeme je opasno: "Budite spremni na poremećaje"

No u izraženoj jugozapadnoj i zapadnoj visinskoj struji na prednjoj strani prostrane doline u četvrtak i petak će pritjecati vrlo nestabilan zrak bogat vlagom, a u mogućem scenariju stvaranja ciklone južno od Alpa kišovito bi bilo još i u subotu.

Na slici se može vidjeti modelska prognoza akumulirane količine oborine izražene u milimetrima u razdoblju od 15. do 17. rujna 2022.

DHMZ DHMZ Foto: DHMZ

U takvoj situaciji, a prema trenutno dostupnim prognozama, ponovno treba biti spreman na ponegdje obilnu oborinu, osobito duž obale i krajevima uz Jadran pri čemu će promjena vremena najprije zahvatiti zapad Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna vremenska prognoza Prvo bablje ljeto, a potom drastičan pad temperature: Meteorolog Dnevnika Nove TV otkriva detalje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vremenska prognoza Ima li nade za još malo ljeta? Meteorolog Dnevnika Nove TV otkriva kakav nas početak tjedna čeka

Vrlo je vjerojatno da će lokalno pasti i više od 100 mm kiše, moguće i u kratkom periodu u obliku intenzivnih pljuskova s grmljavinom ili olujnih nevremena što može uzrokovati bujične i urbane poplave.

S prolaskom spomenutih sinoptičkih sustava i pritjecanjem osjetno hladnijeg zraka tijekom vikenda će vjerojatno biti i jake, moguće i olujne bure, pogotovo na sjevernom Jadranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene