Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz dokazni materijal

Debeljak podnio prijavu protiv radnika koji mu je prijetio smrću!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak podnio je danas splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi kaznenu prijavu protiv zaposlenika za kojeg tvrdi da mu je prije četiri dana prijetio smrću.

Debeljak je danas podnio kaznenu prijavu uz dokazni materijal protiv osumnjičenog zaposlenika koji je 11. ožujka 2013. oko osam sati visoko pozicioniranoj osobi društva Brodosplita u telefonskom pozivu prijetio smrću Debeljaku, priopćeno je splitski škver. Iako Brodosplit u priopćenju ne otkriva njegov identitet.

U današnjem priopćenju iz Brodoplita ponavljaju jučerašnje kvalifikacije da je 'u skladu s temeljnim pravnim načelima osumnjičenom zaposleniku dano pravo da izloži svoju obranu te je radi sprječavanja utjecaja na svjedoke udaljen s radnog mjesta do završetka disciplinskog postupka'.

>> Novom vlasniku Brodosplita Debeljaku zaposlenik prijetio smrću

Voditelj regionalnog ureda Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić rekao je u vezi s tim formulacijama iz jučerašnjeg priopćenja kako to nije kazneni postupak i da poslodavac ne može tako postupati i preuzimati ono što je u ovlasti sudova ili represivnih tijela. 'Takvi navodi poslodavca su neprofesionalni, neozbiljni i neuobičajeni. Na taj način poslodavac zastrašuje i sindikate i radnike u Brodosplitu', istaknuo je Jozo Marić.

Dopredsjednik Nezavisnog sindikata u brodogradilištu Pavle Matošić je jučer kazao kako je Ozren Matijašević (HUS) o svemu izvijestio ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka i kako ima saznanja da se poduzimaju napori da se što žurnije organizira sastanak ministra s Debeljakom i predstavncima sindikata.

U Ministarstvu gospodarstva danas ponavljaju kako Brodosplit sada ima novog vlasnika koji mora rješavati probleme, a vezano za aktualnu problematiku, neslužbeno se doznaje, da se razmatra mogućnost sastanka sa sindikatima i vlasnikom, idući tjedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Slika nije dostupna Uprava štiti identitet Novom vlasniku Brodosplita Debeljaku zaposlenik prijetio smrću

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene