Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić razriješio je danas dužnosti općinsku državnu odvjetnicu iz Pazina Davorku Smoković, nad kojom je istarska policija u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija provela kriminalističku obradu u sklopu akcije kodnog naziva 'Ipsilon'.


Kako se navodi na stranicama Državnog odvjetništva (DORH), s obzirom da postoji zakonska osnova za razrješenje od dužnosti, glavni državni odvjetnik Bajić pokrenuo je jučer postupak za razrješenje Smoković s dužnosti općinske državne odvjetnice u Pazinu, a danas ju je, nakon mišljenja Kolegija DORH-a, razriješio te dužnosti. Inače, ona je jučer s ostalim osumnjičenima nad kojim je istarska policija u suradnji s USKOK-om i Ministarstvom financija provela kriminalističku obradu u sklopu akcije kodnog naziva 'Ipsilon' privedena u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci, ispitana je i branit će se sa slobode.

Vezani članci Zapljena droge istarske policije (Foto: PU istarska) - 2 Policija i Maša razbili lanac dilera droge: Zaplijenjeno više od 22 kilograma marihuane i kokain vrijedan čak tri milijuna kuna Slika nije dostupna Dražen Golemović zadržan u 48-satnom pritvoru

U Istražni centar privedeno je jučer ukupno šestero osumnjičenika. Građevinskom poduzetniku Draženu Golemoviću, osumnjičenom za kažnjivo djelo udruživanja radi počinjenja kažnjivih djela te zloporabu položaja i ovlasti, određen je 48-satni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Ostalih petoro, među kojima je i Smoković, osumnjičeni su za zloporabu položaja i ovlasti.