Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđene nepravilnosti

Daruvar: Škola mora vratiti 160 tisuća eura dobivenih iz EU fondova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnička škola u Daruvaru mora vratiti 160 tisuća eura koje su dobili putem fondova Europske unije za financiranje projekta Tehnotronik. Razlog su nepravilnosti u provedbi koje je pronašla Agencija za strukovno obrazovanje.

Tri laboratorija, informatička učionica, četiri izborna predmeta - sve je financirano novcem fondova Europske unije. Sada škola mora vratiti 160 tisuća eura. 'Mi smo u tom nadzoru uočili nekakve nepravilnosti i onda smo napisali jedan dopis u kojim ih upozoravamo na te nepravilnosti i tražimo da se ugovor raskine', tvrdi Ivan Šutalo, ravnatelj Agencije.

Pročitajte i ovo Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Dvije su dobre, dvije nisu dobro. 'Gledajte, gdje piše kako skripte moraju izgledati. Ako nisu dobre, u redu, recite nam kako nisu dobro, popravit ćemo', kaže Šutalo.

>> Novac iz EU-a za razminiranje u Karlovačkoj županiji

Ravnateljici Sanji Klubički nije jasno kako nepravilnosti nije bilo u brojnim nadzorima koji su provedeni do sada. Mi smo projekt provodili godinu dana, slali kvartalne izvještaje, prvi nam je odobren, drugi nam je odobren, treći nam je odobren znači sve smo napravili po napucima da bi se pojavilo povjerenstvo koje je utvrdilo da projekt nije proveden', kaže.

'Da se razjasni u čemu je problem'

Zato traži novo povjerenstvo.' Sve što možemo kao osnivač ćemo poduzeti da se razriješi to pitanje da se prvenstveno razjasni u čemu je problem i da onda pokušamo zajedno i s ministarstvom i s agencijom vidjeti možemo li tu još nešto učiniti', tvrdi pročelnica za obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac.

>> Novac iz EU-a za razminiranje u Karlovačkoj županiji

Riječ je tvrde samo o dvije skripte koje ne bi trebale dovesti u pitanje uspješnost projekta. 'Dio ravnatelja me nazvao i rekao - super da se nisam prijavio ni za jedan projekt, vidi kako sam mogao nastradati. Znači na neki način je to i kontraproduktivno', dodala je pročelnica za obrazovanje.

'Tko se god drži tih propisanih procedura, neće pogriješiti i neće doći do ovoga', poručio je Šutalo. Ravnateljica i županija kao osnivač škole nadaju se da će pronaći rješenje za ovu situaciju. Projekt je tvrde kvalitetno odrađen, a 160 tisuća eura ionako nemaju ZR od kuda vratiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene