Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA ISTRAŽUJE

Dijete u teškom stanju dovezeno u KBC Zagreb: Beba završila na respiratoru zbog nagnječenja mozga?

Jedno dijete je teško ozlijeđeno u Turopolju u nedjelju. Pružena mu je liječnička pomoć. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Zagrebačka policija objavila je da je na zasad neutvrđen način došlo do ozljeđivanja djeteta na području Turopolja u nedjelju oko 17:30.

Djetetu je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno.

Dijete, a radi se o bebi staroj samo dva mjeseca, ima ozljedu glave te je i dalje u vrlo teškom stanju. Priključena je na respirator jer ne može samostalno disati, a ima i edem mozga, kažu liječnici, koji još nisu utvrdili kako je nastala ova teška ozljeda, doznaje Jutarnji list.

Otac djeteta, piše taj dnevnik, objasnio je da je dijete u jednom trenutku prestalo plakati te da je sam krenuo u reanimaciju i pozvana je i hitna pomoć. Tijekom vožnje do bolnice ekipa hitne pokušala je reanimirati dijete pa se uspjela uspostaviti funkcija srca, no ne i disanja te je to razlog da je dojenče priključeno na respirator.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija obavila očevid Poznati novi detalji prometne nesreće u kojoj je teško stradalo dijete (10)
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO IH JE NAGNALO NA STRAVIČNI ČIN Cure mogući motivi skoka peteročlane obitelji s balkona: "Bilo je kao u lošem filmu''

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, kazali su iz zagrebačke policije ne želeći otkrivati nikakve detalje do završetka istrage osim inicijalnih informacija da je teško ozlijeđeno dijete i da se provodi istraga.

Nikakve detalje nisu željeli otkriti ni u KBC-u Zagreb uz napomenu da su ''kao zdravstvena ustanova u obvezi poštivati odredbe Zakona o zaštiti prava pacijenata, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, GDPR-a, Zakona o liječništvu i odredbe drugih pozitivnih propisa kao i internih akata ustanove te stoga nisu u mogućnosti iznositi bilo kakve podatke o pacijentima i njihovom zdravlju''. 

''U Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kažu da obitelj nije bila u tretmanu centra za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak.

O ovome slučaju izvještavamo i u Dnevniku u 19:15.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene