Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagodba u Agrokoru

Horvat o sastanku Plenkovića i Vlahovića: To nije miješanje u dogovore; Tolušić: Razgovor je zatražila Adris grupa

Darko Horvat (Foto: Pixell)
Darko Horvat (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija +0 Darko Horvat (Foto: Pixell) Galerija 1/1 >>
Ministri Horvat i Tolušić u ponedjeljak su komentirali susret premijera Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u ponedjeljak je, uoči radnog sastanka s predstavnicima japanskih tvrtki, rekao kako nije bio na sastanku premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem. Također, kaže, taj razgovor ne vidi kao miješanje u dogovore vezane za nagodbu u Agrokoru.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Za nagodbu pak vjeruje da će biti sklopljena do datuma definiranog Zakonom o izvanrednoj upravi. Horvat je rekao i da izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber imaju njegovu punu podršku za ono što rade.

Inače, Horvat je u ponedjeljak najavio radikalan zaokret u privlačenju ulagača, u smislu da će ih se početi aktivnije tražiti, kao i radikalniji pristup u rješavanju administrativnih prepreka.

Nedavni susret premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem u ponedjeljak je komentirao i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji ga je ocijenio konstruktivnim. Tolušić smatra i kako postoji većina potrebna za izglasavanje nagodbe u Agrokoru, ali i kako bi bilo najbolje da se svi uključe u taj proces.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene