Ministri Horvat i Tolušić u ponedjeljak su komentirali susret premijera Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem.

Galerija


Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u ponedjeljak je, uoči radnog sastanka s predstavnicima japanskih tvrtki, rekao kako nije bio na sastanku premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem. Također, kaže, taj razgovor ne vidi kao miješanje u dogovore vezane za nagodbu u Agrokoru.

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Tisuće ljudi u Vukovaru i Škabrnji: Niz Dunav pušteni vijenci i 700 lampiona, kao tužno sjećanje na sve žrtve u Domovinskom ratu Fabris Peruško (Foto: Dnevnik.hr) Peruško stigao na sastanak u Vladu

Za nagodbu pak vjeruje da će biti sklopljena do datuma definiranog Zakonom o izvanrednoj upravi. Horvat je rekao i da izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber imaju njegovu punu podršku za ono što rade.

Inače, Horvat je u ponedjeljak najavio radikalan zaokret u privlačenju ulagača, u smislu da će ih se početi aktivnije tražiti, kao i radikalniji pristup u rješavanju administrativnih prepreka.

Nedavni susret premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem u ponedjeljak je komentirao i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji ga je ocijenio konstruktivnim. Tolušić smatra i kako postoji većina potrebna za izglasavanje nagodbe u Agrokoru, ali i kako bi bilo najbolje da se svi uključe u taj proces.