Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna se vraća vlasniku

Na Pantovčaku više nema niti jedne biste: Predsjednik ih je sve uklonio iz predvorja, neke bi mogle završiti u muzejima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Zoran Milanović s Pantovčaka je maknuo sve biste, potvrdio je za DNEVNIK.hr Nikola Jelić, glasnogovornik Ureda predsjednika.

U predvorju predsjedničkog ureda na Pantovčaku više nema niti jedne biste. Još prošlog tjedna predsjednik Zoran Milanović sve ih je maknuo, potvrdio nam je predsjednikov glasnogovornik Nikola Jelić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..." Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Riječ je o bisti kralja Tomislava, Ivana Mažuranića, Ante Starčevića, Alojzija Stepinca, Stjepana Radića, dr. Franje Tuđmana te Josipa Jurja Strossmayera koja se, kaže Jelić, vraća vlasniku, odnosno Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

''Sve ostale biste koje su u vlasništvu Ureda Predsjednika do daljnjega će biti spremljene u Uredu. S muzejima i drugim kulturnim institucijama razgovarat će se o mogućnosti da im se biste ustupe, odnosno posude kako bi bile izložene i dostupne javnosti'', rekao je Jelić.

Bistu Josipa Broza Tita Milanović nije morao ukloniti jer je nju još 2015. godine s Pantovčaka odlučila maknuti bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene