Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HSP je danas najčistija i administrativno najispravnija politička stranka, poručio je predsjednik stranke Danijel Srb u Sisku.


U Sisku je održan skup stranačkih delegata HSP-a iz svih županija koji su se okupili nakon što je Ministarstvo uprave poništilo Izvanredni sabor HSP-a na kojemu je lani u rujnu izabrano novo stranačko vodstvo.

'Sada se ne može više osporiti legalitet i legitimitet stranke, iako je jedna struja pokušala privatizirati stranku', istaknuo je Danijel Srb na ponovljenom Izvanrednom saboru, koji je potvrdio odluke o izbacivanju Ante Đapića, Josipa Matkovića i drugih pravaša iz tzv. 'osječke skupine'.

Kazao je i kako stranka nije zadovoljna političkim stanjem u Hrvatskoj, ističući kako su se obistinile tvrdnje HSP-a da se ulaskom u EU ništa neće promijeniti.

Vezani članci Hrvatska vojska pred predsjednicom Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Milanović o vojsci na granici: "Oni su obučeni da ubijaju". Đapić bi žicu, a Dalija Orešković misli da nije zgorega razgovarati Predrag Sekulić i Ivana Cindrić Krčelić (Foto: Nikola Cutuk/Pixsell) Osipanje u Mostu: Sisačku podružnicu stranke napustili Predrag Sekulić i Ivana Cindrić Krčelić

Nova stranka na političkoj sceni: Predstavljen program Nacionalnog foruma!

'Istina je da danas ljudi žive lošije jer politička elita na vlasti ne vodi brigu o malom čovjeku. Previše je i onih koji se kriju iza hrvatske zastave samo kako bi došli na političku scenu. Mi smo istinski domoljubi pred kojima je velika odgovornost. HSP neće pristati ni na kakve kompromise kada je u pitanju Hrvatska', poručio je Srb.

Delegati, njih 160 nazočnih od 203 pozvana, prihvatilo je izmjene i dopune stranačkog Statuta, sukladno novim propisima, kojima se sada detaljnije definiraju prava, dužnosti, ali i stegovne mjere za članove, pa je u tom smislu i razriješen počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Jednoglasno je izabrano 13 članova novog Predsjedništva, tri člana Središnjeg nadzornog odbora te pet članova Središnjeg časnog suda HSP-a.

U završnom je govoru Danijel Srb zahvalio delegatima na korektnom ponašanju, upozorio na odgovornost novoizabranih, te članove pozvao da izađu na izbore za Europski parlament, predsjedničke i izbore za mjesne odbore. 'Što smo u Sisku započeli, u Sisku smo i uspješno završili', zaključio je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook