Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pričao i o istrazi u agrokoru

Ravnatelj SOA-e otkrio kolika su nam prijetnja bivši ISIL-ovci koji se vraćaju u BiH

Daniel Markić, ravnatelj SOA-e (Foto: Dnevnik.hr)
Daniel Markić, ravnatelj SOA-e (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Daniel Markić, ravnatelj SOA-e (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Daniel Markić, ravnatelj SOA-e, otkrio je za Novu TV što ta agencija točno istražuje u Agrokoru, ali i prijeti li i koliko Hrvatskoj opasnost od bivših ISIL-ovih boraca koji se vraćaju u Bosnu i Hercegovinu.

"Promjene na terenu u Siriji i Iraku mogu utjecati na sigurnost u određenim zemljama Europske unije, našeg susjedstva pa i Hrvatske. Iako smatramo da je prijetnja relativno mala, ne možemo reći da ne postoji", rekao je Daniel Markić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije, u razgovoru za Novu TV. 

Pročitajte i ovo Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući" Daniel Markić, ravnatelj SOA-e Dalje od kamera i javnosti Dnevnik Nove TV doznaje: Plenković u Grčku poveo i prvog čovjeka SOA-e

Na pitanje postoje li još uvijek suci koji su mogući sigurnosni problem (SOA je u svom izvješću 2016. godine spomenula 20 sudaca), Markić kaže da nije primijetio da je SOA rekla da su suci problem za nacionalnu sigurnost. "Ali kao i u svakoj instituciji problemi mogu postojati i SOA će i tu imati konstruktivnu ulogu", kaže Markić. 

Dodao je i da SOA vrlo blisko surađuje s DORH-om i MUP-om u svim slučajevima, a posebno na slučaju Agrokora. "Mislim da je slučaj Agrokor vrlo važan za Hrvatsku. Bitno je da se taj proces sad dovrši, da ljudi koji su zaduženi za rješavanje tog procesa mogu raditi u miru, a tu služba, odnosno SOA, ima svoju ulogu", kaže Markić. 

Cijeli razgovor s Danielom Markićem pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene