Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza zatvorenih vrata

Danas odluka o ukidanju Rončevićevog imuniteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatno-imunitetno povjerenstvo danas bi iza zatvorenih vrata trebalo odlučiti o ukidanju zastupničkog imuniteta bivšem ministru obrane i saborskom zastupniku Berislavu Rončeviću.

Rončevića se tereti da je kao ministar obrane pri nabavi vojnih kamiona zlouporabio položaj i ovlasti, pri čemu je pribavljena znatna imovinska korist. DORH je na svojim internetskim stranicama obrazložio nužnost sjednice iza zatvorenih vrata, činjenicom da su povjerenstvu dostavljeni određeni dokumenti, koji prema zakonskim odredbama o tajnosti istrage ili izvida, moraju ostati tajni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP: Rončeviću ostaje imunitet VIDEO: USKOK otvorio istragu protiv Rončevića Slika nije dostupna DORH službeno zatražio Sutra se odlučuje o skidanju Rončevićevog imuniteta

>> Odluka o Rončevićevom imunitetu ‘iza zatvorenih vrata’

Podsjetimo, Rončevića i njegovog bivšeg pomoćnika za financije Ivu Bačića policija tereti da su oštetili državni proračun za 10 milijuna kuna pri kupnji 39 vojnih kamiona 2004. godine. Rončević, koji je na čelu MORH-a bio od 2003. do početka 2008., prije je ocijenio kako je postupak protiv njega politički motiviran, no to nije objasnio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene