Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nacionalni dan Hitne medicinske službe obilježava se 30. travnja obilježava.


Hrvatsku pokriva 919 timova hitne pomoći koji na godinu obave više od milijun i pol intervencija. 'Mislim da su izvanbolničke hitne medicine u ovome trenutku čvrsti segment našega zdravstva', kazao je Stjepan Matoš, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu.

>>
Hitna pomoć slavi svoj dan s više od 1,5 milijuna intervencija godišnje

Vezani članci Hitna pomoć Dvije smrti zbog kojih optužuju hitnu pomoć: "Zar zaista nisu mogli doći po čovjeka koji proživljava veliku bol?" Slika nije dostupna Tromjesečna beba ostala zarobljena u autu, hitna odbila doći?!

Posebno je zahtjevno razdoblje turističke sezone, no s pojačavanjem timova u turističkim središtima, na otocima i duž glavnih prometnih pravaca sve se stigne. Predan rad, bez obzira na ograničena sredstva uvijek daje dobre rezultate pa se možemo pohvaliti izvrsnim prosjekom - manje od 12 minuta koliko je potrebno da od poziva stignu do mjesta intervencije.

'Sada smo dobro ekipirani, dobro opremljeni tako da mislim da zadovoljavamo sve standarde', kazala je Biserka Grbčić Mikulučić, zamjenica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu PGŽ

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook