Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio navode optužnice

Damiru Sireti 20 godina zatvora za Ovčaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je na maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora Damira Siretu u izdvojenom suđenju za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara 1991. godine.

Sireta, bivši pripadnik TO Vukovara, koja bila u sastavu tadašnje JNA, osuđen je temeljem optužnice koja ga tereti da je sudjelovao u strijeljanju 200 hrvatskih zarobljenika na Ovčari kod Vukovara u studenom 1991. Damir Sireta uhićen je u prosincu 2006. u Norveškoj, a 8. svibnja 2008. godine izručen je Srbiji. Njegovo izručenje tražila je i Hrvatska, gdje je osuđen u odsutnosti na 12 godina zatvora za ubojstvo u Vukovaru 1991.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Presuda za zločin na Vlašiću Za ubojstvo više od 200 Hrvata i Bošnjaka dobio 14 godina

Na početku odvojenog suđenja, tijekom kojeg je saslušano sedam svjedoka, od kojih dva svjedoka suradnika, 23. prosinca 2008. Sireta je odbacio navode optužnice. U presudama na ponovljenom suđenju za zločin na Ovčari, izrečenima 12. ožujka 2009., Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu osudilo je 13 pripadnika nekadašnje Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne postrojbe 'Leva Supoderica' zbog ratnog zločina nad najmanje 193 hrvatska ratna zarobljenika iz bolnice u Vukovaru, na kazne od pet do maksimalnih 20 godina zatvora, dok su ostala petorica optuženih dobila oslobađajuće presude.

(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene