Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će vladati Hrvatskom?

Političke karte se miješaju daleko od očiju javnosti: "Kontaktirale su nas sve stranke i zvali su pojedinci"

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Dnevnik Nove TV Tomislav Tomašević Tomislav Tomašević Foto: Dnevnik Nove TV Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: Dnevnik Nove TV Nino Raspudić Nino Raspudić Foto: Dnevnik Nove TV +0 Andrej Plenković i Peđa Grbin Galerija 1/5 >>
Daleko od očiju javnosti vodi se borba za sastavljanje saborske većine.

Daleko od očiju javnosti miješaju se političke karte, a iz HDZ-a poručuju da će brzo sastaviti Vladu jer Hrvatska nema vremena za čekanje. S druge strane, i Domovinski pokret uvjerava da će se sve odluke uskoro znati.

"Birači znaju s nama na čemu su i pregovori po dijelu programskih jedinica su u tijeku. Idući tjedan će se intenzivirati", rekao je Igor Peternel.

Mostovce u subotu nitko nije zvao, a oni su svjesni da se Vlada slaže negdje drugdje.

"Očito da DP ide s HDZ-om, očito da je vrh DP-a i prije izbora imao dogovor s HDZ-om, da su to poslovni i duboki interesi, da je sva ona kritika AP-a bila predstava za sitnu domoljubnu raju", smatra Nino Raspudić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Najteža odluka Ustavnog suda Dnevnik Nove TV doznaje pozadinu donošenja krucijalne odluke o Milanoviću: "Lomila su se koplja zbog jedne stvari"

Zastupnici manjina, kažu, idu zajedno, a s kim će Dario Zurovec?

"Nije vođen razgovor apsolutno ni s kime. Da su kontaktirale sve stranke i da su zvali pojedinci – zvali su. Na koncu ćemo vidjeti kako će ići ti razgovori", rekao je.

SDP svoje karte ne otkriva nakon što je Ustavni sud donio odluku da Zoran Milanović ne može biti mandatar.

"To samo pokazuje razmjere paničnog straha Andreja Plenkovića. I zato ova reakcija. Ja to ne moram biti, svoje sam učinio, nadao se jesam boljim rezultatima", napomenuo je Milanović.

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

Tko će biti mandatar SDP-a sami moraju odlučiti, poručio je Tomislav Tomašević te priznao da mu je žao zato što se nisu dogovorili oko točkaste koalicije i komentirao Mostov prijedlog da Nikola Grmoja bude premijerski kandidat.

"Na temelju čega? Koalicija Rijeke pravde ima četiri puta više mandata. U kojem to svijetu funkcionira? U kojoj državi?", upitao je.

Raspudić je reagirao na prijedlog Možemo! da zajedno podrže manjinsku vladu na čelu sa SDP-om.

"Sad bi oni određivali da će to biti SDP-a i ne bi se petljali, a ako ne pristanemo, onda mi dovodimo HDZ na vlast. Neće oni nama određivati što ćemo mi. Možemo! nije otkrio niti jednu aferu vladajućeg HDZ-a, nego je to činio Most", istaknuo je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene