Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan poslije

Čuvari Varšavske sele pred Gradsko poglavarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je danas mirno posebno na mjestu jučerašnjih prosvjeda. Bili su to prosvjedi protiv izgradnje garaže, nepoštivanja struke, ali ponajprije protiv načina vladanja Milana Bandića.

Gradonačelnik je dobio pljusku građana, a jučer je i razvlašten u zagrebačkom Holdingu, šestoj tvrtki u državi. Ostaje samo pitanje, do kada tako može vladati? Poslijepodne je USKOK priopćio da istražuje i ovaj slučaj. Što su čuvari varšavske, u međuvremenu, noćas sanjali? Dizalice ili Milana Bandića? I dok gradonačelnik mirno obavlja svoje dnevne zadatke, oni spremaju marš na gradsko poglavarstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gdje su niže cijene komunalija? Kritike Poglavarstvu zbog odgađanja mjera za bolji život Slika nije dostupna Osijek: Dvojben podzakup gradskog zemljišta

>> 'Grad je izdao dozvole za Varšavsku, ne Ministarstvo'

'Nadamo se da će ovaj projekt zaista presuditi u javnosti, oko toga kakvog mi gradonačelnika imamo i da će to biti kraj jedne vladavine', istaknuo je Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad. Sutra planiraju prosvjed pred uredom Milana Bandića, koji polako ali sigurno gubi moć u Zagrebu. Jučer je smijenjen s mjesta predsjednika skupštine Holdinga, na prijedlog SDP-a, svoje bivše stranke, a njezin šef, Zoran Milanović, o Varšavskoj nije imao vremena iznijeti svoj stav.

Od Varšavske ruke pere i Ministarstvo graditeljstva. 'U gradskoj skupštini već deset godina većinu ima ista politička opcija. Godinama se Grad Zagreb izjašnjava da podržava projekt Cvjetnog trga. Očekujemo od Skupštine grada da preuzme odgovornost za odluke koje je sama donijela', stoji u njihovom priopćenju. Bandić je o projektu Hoto grupe s vremenom ili nečim drugim mijenjao mišljenje. Zagreb ga je izabrao i još tri godine je gradonačelnik. Bandić i ovaj put drži ključeve u rukama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene