Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačat će vjetar

Upaljen crveni meteoalarm: "Udari bure na nekim mjestima bili su 200 kilometara na sat"

Aktualno Galerija Boris Maduna, koordinator traganja i spašavanja na moru - 2 Boris Maduna, koordinator traganja i spašavanja na moru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Boris Maduna, koordinator traganja i spašavanja na moru - 1 Boris Maduna, koordinator traganja i spašavanja na moru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Katarina Jusić Foto: DNEVNIK.hr Nadzor prometa - 1 Nadzor prometa - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nadzor prometa - 2 Galerija 1/5 >>
Crveni meteoalarm upaljen je za more Kvarnera i podvelebitskog kanala.

Iz Centra za traganje i spašavanje na moru za Dnevnik Nove TV javila se reporterka Katarina Jusić Mezga, kojoj je Boris Maduna, koordinator traganja i spašavanja na moru otkrio kakvo je stanje na moru.

"Stanje se normaliziralo, vrijeme se smiruje. Na pojedinim dijelovima Jadrana ima bure ali i ona se smanjuje, tako primjerice u predjelu Kvarnera i Kvarnerića trenutno puše 22 čvora, odnosno 40 kilometara na sat. To je daleko manje nego što je bilo. No, u prognozi Pomorskog meteorološkog centra Split stoji najava da će se vrijeme tijekom noći pokvariti u smislu vjetra. Pojačat će bura, na južnom i srednjem Jadranu puhat će jugoistočni vjetar. Zasad možemo reći to neće bitno utjecati na promet trgovačkih brodova koji plove kroz Jadran, a trenutačno je njih tristotinjak", rekao je Maduna.

Pročitajte i ovo Velebit pod snijegom Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? Odgovor zna meteorolog Darijo Brzoja

Naglasio je da nisu imali poziva što se tiče traganja i spašavanja. "Jedino danas ujutro oko 5 sati imali su zahtjev za medicinsku evakuaciju jednog pacijenta kojeg je s Raba trebalo prebaciti u KBC Rijeka. Pripremili smo brodove, neku su čak isplovili, ali na kraju kako su se otvorile linije - Jadrolinija je s nama u kontaktu - on je prebačen redovnom linijom Lopar - Valbiska", rekao je Maduna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasnost nije prošla Iz DHMZ-a upozoravaju: Crveno upozorenje za jedan dio obale na snazi će biti i u utorak - "Budite spremni i na rizik od ozljeda"

Pročitajte i ovo Pijavica kod Visa Vremenske neprilike VIDEO Pogledajte pijavicu kod Visa: ''Ne idite ni u šetnju bez prijeke potrebe'', upozoravaju u Istri

Na upit gdje su bili najjači udari vjetra Maduna je naglasio da je to klasično bio Velebitski kanal, gdje su na nekim mjestima udari bure bili i oko 200 kilometara na sat.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene