Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIKUPLJENO VIŠE OD 45 MILIJUNA KUNA

Crveni križ objavio kako i gdje građani mogu zatražiti financijsku pomoć za obnovu od potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crveni križ započet će s procesom podjele novčane pomoći svim stanovnicima na području koje je zahvatio potres. Novac će biti isplaćen na tekući račun, zaštićeni račun ili putem Hrvatske pošte.

Hrvatski Crveni križ započinje s podjelom novčane humanitarne pomoći stanovnicima potresom pogođenog područja. Ukupno je do sada prikupljeno 45.819.108,38 kuna te će se određeni iznos isplaćivati građanima na tekući račun, zaštićeni račun ili putem Hrvatske pošte gdje će biti moguće preuzeti pomoć u poslovnici ili će vam pomoć dostaviti poštar. Za ostvarivanje pomoći potrebno je imati prijavljeno prebivalište ili boravište, a točan iznos pomoći će se definirati nakon uvida u broj prikupljenih zahtjeva te potom će krenuti isplata.

Kriteriji koji se moraju ispuniti jest da građani moraju imati dokaz o prijavljenom prebivalištu ili boravištu za 28. i 29. prosinac 2020. godine. Zatim potrebno je priložiti fotografije ili potvrdu statičara koje dokazuju da je nekretnina pretrpjela oštećenja te su obuhvaćene Sisačko-moslavačka, Zagrebačka i Karlovačka županija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZ HAC-a pozvali na oprez Do kraja veljače besplatno autocestom za Sisak, jedan privatni distributer odlučio otpisati troškove za struju potresom pogođenom području

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mjesec dana od razornog potresa Svjedoci kažu da je vojska kontejner namijenjen obitelji u Majskim Poljanama odbacila nasred ceste: ''Pa ljudi moji, je li to normalno?''

Zahtjevi se mogu poslati do 19. veljače te će se nakon pregleda zahtjeva definirati točan iznos novčane pomoći koja će biti isplaćena građanima. ''Zahtjev se može ispuniti u evakuacijskim centrima na potresom pogođenom području, u svim društvima Crvenog križa diljem zemlje, u jedinicama lokalne samouprave te u poslovnicama Hrvatske pošte'', navode u Crvenom križu. Također, mobilni timovi će obići sva mjesta i pomoći građanima ispuniti zahtjeve.

''Od prvog potresa smo na terenu i ostat ćemo na pogođenom području dokle god stradalo stanovništvo treba našu podršku i pomoć'', izjavio je izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt te je dodao da će javnost pravovremeno biti obaviještena o svim daljnjim koracima isplate novčane pomoći te će po završetku isplate javnosti biti prezentirano financijsko izvješće.

Donatorski telefon bit će otvoren do 28. ožujka, a sva preostala sredstva bit će također podijeljena potresom pogođenom stanovništvu.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak u Petrinji: Mjesec dana nakon potresa - 6 Poljoprivrednici čekaju pomoć Dobre vijesti za Petrinju: Dva ureda javnih bilježnika su osposobljena, a od subote kreće rušenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Živjeti u Sisku Mjesec dana katastrofe: "Aplikacija za potrese stalno zvoni. Stvara dodatni stres, ali barem znaš gdje je epicentar, trebaš li se javiti svojima... A inače? Štrecamo se na svaki zvuk"

''Do sada je podijeljeno 2.438 grijalica, 2.687 deka, 115 agregata, 3.875 paketa dječje hrane i opreme te 273 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć. Pružena je 7.762 puta usluga psihosocijalne podrške te su provedene brojne aktivnosti za najmlađe. Trenutno je na terenu više od 350 volontera i djelatnika Hrvatskog Crvenog križa'', izvijestili su.

Detaljne informacije kako do pomoći možete provjeriti ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene