Dnevnik Nove TV donosi CROBAROMETAR za prosinac 2015. koji je proveden u vremenskom trajanju od 1. do 21. prosinca. Terensko istraživanje provodilo se na uzorku od 976 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske.


Prosinac je mjesec završnih pregovora, ali i svakodnevnih obrata, pokazuje istraživanje koje objavljuje Dnevnik Nove TV, a provodi agencija Ipsos.

MOST POČEO GUBITI POTPORU, A HDZ PREOTEO PRVO MJESTO SDP-U

Vezani članci Crobarometar - ožujak, prvi dio - 2 Crobarometar: Kome je naštetila saga oko Vrhovnog suda? Hoće li birači kazniti vladajuće zbog problema s cjepivom? Slika nije dostupna Crobarometar Dnevnika Nove TV: SDP nakon 20 mjeseci prvi izbor

HDZ i SDP zamijenili su mjesta. Za stranku Tomislava Kramarka glasovalo bi 29,5 % birača i HDZ je nakon 4 mjeseca zaustavio pad te su porasli.

Tihomir Orešković je kandidat za mandatara

SDP trenutačno uživa potporu od 27,2 % birača i nakon četiri mjeseca rasta, prvi su put pali. MOST je prvi put pao i sada u prosincu uživa potporu od 15,5 % birača, a nakon izbora za njih bilo je 19,1 % birača. I ovo je značajni pad.

OSTALE STRANKE DALEKO ISPOD VODEĆEG TROLISTA HRVATSKE POLITIKE

Živi zid sada uživa potporu od 4,4 %, a stranka Bandić Milan 365 mjesec je završila s potporom od 3,5 % birača.

Tko je Tihomir Orešković?

STRANKE OD 1 POSTO, ALI SVE U KOALICIJAMA

HSS trenutačno uživa 1,7 %, IDS ima također potporu od 1,7 % birača. BUZ ima potporu od 1,5 %, a HSP dr. Ante Starčević u prosincu je uživao potporu od 1,1 % birača. Također, potporu od 1,1 % ima i SDSS. A po jedan posto imaju HNS, HSU te ORaH. Ostale stranke ispod su 1 % i osvajaju 4,2 % potpore birača. Neodlučnih je 5,7 %.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook