Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AKCIJA NA VISU

Članovi HGSS-a u nesvakidašnjoj akciji spašavanja - koze: Nesretna životinja zapela je na litici iznad mora

Članovi viške ispostave splitske stanice HGSS-a u utorak su spasili kozu koja je zapela na litici iznad mora.

Neobičnu intervenciju u utorak su imali u viškoj ispostavi HGSS-ove stanice Split. Nakon što su zaprimili više dojava o kozi koja je zapela na litici iznad mora u blizini jedne špilje, HGSS-ovci su se odmah uputili u akciju traganja i spašavanja.

"Nakon kraćeg traženja točne lokacije (pozivi su upućivali na više različitih mjesta), članovi viške Ispostave stigli su brodom podno litice na kojoj se nalazila koza. Kontaktiran je i veterinar na kopnu koji je zaključio da koza neće preživjeti ukoliko ostane na litici, te da zbog podmlatka nije u stanju penjati se sama. Stoga su se dva spašavatelja popela na stijenu, gurnula kozu u more, te je životinja izvučena na brod i spašena", stoji na stranicama HGSS-a.

Pročitajte i ovo Velebit oprema je važna "Planina rijetko oprašta greške, sve može biti kobno": HGSS uputio važno upozorenje planinarima

Pročitajte i ovo Potražni psi u akciji Prijatelji i kolege Hrabre njuške HGSS-a: Jednom je ovo prvi uspjeh, a drugi je spašavao ljude nakon razornog potresa u Petrinji

U akciji spašavanja koze sudjelovalo je ukupno devet članova HGSS-a. Kozu su smjestili u jedno Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić kazao je kako su da bi došli "do same životnje koja je bila na liticama trebali upotrijebiti alpinističku tehniku penjanja. Nakon toga smo je vezali i jedina mogućnost da je spasimo bila je da je bacimo u more. Dolje je bio naš čamac i onda smo je prebacili u čamac, ona je bila u moru kratko, nekoliko sekundi."

Kazao je da akcije spašavanja životinja nisu tako rijetke: "Imamo često akcije spašavanja životinja po Kozjaku i Dalmatinskoj zagori, bilo da se radi o kozama, ovcama, kravama, čak i o konjima."

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene