Čitanjem dokumentacije, koju je predložio Uskok, na osječkom Županijskom sudu, u ponedjeljak je nastavljeno suđenje bivšem čeniku NK "Dinama" Zdravku Mamiću i još trojici okrivljenika, a obrana se usprotivila izvođenju tih dokaza jer ih smatra nezakonitima.

Galerija +0 Zdravko Mamić (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Tako je, uz ostalo, pročitan zapisnik o poreznom nadzoru nad Zoranom Mamićem, koji je pronađen prilikom pretrage računala prvookrviljenog poreznika Milana Pernara, ugovori i aneksi ugovora o profesionalnom igranju nogometaša Dejana Lovrena, podaci o njegovom boravku i igranju u Francuskoj u ožujku 2011. iz kojih proizlazi da je Lovren 6. ožujka za svoj klub Lyon igrao utakmicu francuskog nacionalnog prvenestva, a 8. ožujka trenirao u klubu.

Vezani članci Zdravko Mamić Odgođeno suđenje braći Mamić: Poznato i kada bi ponovno trebali stati pred suca Zoran Mamić Zoranu Mamiću ponovno će se suditi za slučaj izvlačenja novca iz Dinama, ali u odsutnosti

Tijekom svjedočenja, u rujnu prošle godine, Lovren je kazao kako je, u trentuku kada mu je isplaćen njegov dio transfernog obeštećanja, u ožujku 2011. bio u Hrvatskoj te da je otvorio račun u Erste banci. U Uskoku su tada to ocijenili odstupanjem od iskaza u istrazi, u kojemu je Lovren naveo da je tada bio u Francuskoj, u Lyonu, zbog čega nije mogao osobno otvoriti račun u banci i otići po novac koji mu je bio isplaćen. U spornom svjedočenju Lovren se također nije mogao sjetiti je li u to vrijeme imao nekih obaveza u Lyonu.

Obrana se usprotivila izvođenju ovih dokaza, smatrajući da je riječ o radnjama obavljenim tijekom trajanja suđenja, nakon što je istraga već davno bila završena pa da ih Uskok nije bio ovlašten pribavljati.

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin podsjetio je kako je o prihvaćanju ovih dokaza Vijeće odlučilo na prethodnoj raspravi.

Iz zapisnika je, kao nezakonit, ipak izdvojen dokazni prijedlog o procjeni vrijednosti satova u vlasništvu Zdravka i Zorana Mamića te drugih osoba, s obzirom da je procjenu naložio Uskok, a ne raspravno vijeće.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su NK "Dinamo", izvlačenjem novca, oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Suđenje se nastavlja u utorak. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju