Novo čišćenje Mrežnice na redu je za godinu dana, a do tada jedino ostaje - da proradi i svijest onih koji nebrigom onečišćuju hrvatske rijeke.


Mrežnica slovi kao jedna od čišćih rijeka. No, 150 ronilaca uvjerilo se da i nije baš tako. Potopljeni brod, dijelovi automobila - tek su dio onog što su pronašli u Mrežnici u duljini od 450 metara, ili da budemo precizni 1.250 kilograma otpada.

Vezani članci Studenti počistili za sobom nakon druženja u Osijeku Osječki studenti družili se kod kampusa, policija ih samo gledala, a poslije su i počistili nered iza sebe Propalo čišćenje Pokušali si olakšati čišćenje pa napravili još veći nered, pogledajte ovaj kaos!

Iz svih krajeva Hrvatske više od 150 ronilaca s velikim očekivanjima stiglo je na rijeku Mrežnicu. Davor Ostrman već desetu godinu sudjeluje u čišćenju Mrežnice. 'To što mi možemo vidjeti dolje, ne možete ni zamisliti - od bicikala, bijele tehnike, pa nažalost još u ovim krajevima minsko eksplozivnih stvari tako da stvarno raznoliko', rekao je Davor Ostrman.

U samo 45 minuta ronioci su izvukli više od 1250 kilograma raznog otpada. Svatko se pohvalio pronađenim bizarnim predmetima na dnu rijeke. 'Dosta guma, dosta kanti starih flaša razbijenih', rekao je Vlado Štefanac iz Karlovca.

Projekt dugoreškog ronilačkog kluba ove godine ima i humanitarni karakter. 'Sabiremo novac za fond za obnovu vukovarskog vodotornja tako da sva količina izvađenog otpada će biti izvađena i za svaku izvađenu kilu otpada će naš klub doznačiti kunu', rekao je Nikica Spudić, tajnik RK Vodomor Duga Resa.

Novo čišćenje Mrežnice na redu je za godinu dana, a do tada jedino ostaje - da proradi i svijest onih koji nebrigom onečišćuju hrvatske rijeke.