Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Cioroianu: Hrvatska s optimizmom može gledati na summit NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska s optimizmom može gledati na predstojeći summit NATO-a u Bukureštu, izjavio je u ponedjeljak u Zagrebu rumunjski ministar vanjskih poslova koji je prenio i potporu svoje zemlje hrvatskom približavanju Europskoj uniji, priopćila je hrvatska Vlada.

Šefa rumunjske diplomacije Adriana Cioroianua primio je premijer Ivo Sanader koji je također istaknuo važnost sastanka na vrhu Sjeveroatlanskog saveza koji se održava od 2. do 4 travnja u glavnom rumunjskom gradu.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Jens Stoltenberg Istraga u tijeku NATO: Nema indicija da je Rusija namjerno napala Rumunjsku

Rekao je kako se očekuje da šefovi država i vlada članica NATO-a pozovu Hrvatsku u članstvo te organizacije, navodi se u priopćenju.

Osim o ulasku Hrvatske u NATO, sugovornici su razgovarali i o pregovorima s Europskom unijom i bilateralnoj gospodarskoj suradnji.

Na sastanku je potvrđena visoka razina suradnje između Hrvatske i Rumunjske te su razmotrene mogućnosti za dodatno unapređivanje gospodarskih odnosa, posebice na području energetike, navodi se u Vladinom priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene