Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za naredne sezone

Čime ćemo se predstaviti na svjetskom sajmu turizma? Od virtualne šetnje Dubrovnikom do vožnje Kornatima

Sajam turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Sajam turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Turisti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Turisti, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Sajam turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sajam turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sajam turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Sajam turizma (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Turisti, ilustracije (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/4 >>
Ova turistička sezona već je premašila promet cijele prošle godine. Jedno od naših najvažnijih tržišta je Velika Britanija, a u Londonu počinje jedan od najvećih turističkih sajmova na svijetu.

Kruzeri su u centru Splita napravili mali mravinjak, a iz njih su u grad došli ljudi s gotovo svih strana svijeta. Ugostiteljima je i u studenome svaka dodatna kuna dobrodošla.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

"Pretpostavljam da ih privlači naša mediteranska kuhinja i sve ono što su o tome čuli. Gosti u principu traže lokalne specijalitete", rekla je Jelena Tabak, vlasnica restorana.

Ni u Gorskom kotaru se ne žale. Fužine ove godine obilježavaju 145 godina turizma. Najstarija su turistička destinacija na kontinentu.

"Različiti su motivi dolaska u Gorski kotar i Fužine. Najviše ih privlači aktivni odmor, bijeg od života u gradovima, dolazak u tišinu u očuvanu prirodu", rekao je Marinko Jakovljević iz Turističke zajednice Fužine.

U jednom osječkom hotelu kažu da dolaze gosti od daleke Kine do bliže Mađarske.

"Sezona je bila izrazito uspješna, bolja od očekivanog, i bilježimo dobre rezultate. Sve se više gostiju iz inozemstva zanima za Osijek", rekao je recepcionar Janoš Salai.

Oni koji tek planiraju doći u Hrvatsku već odabiru mjesta za odmor. Jedno od naših najvažnijih tržišta jest tržište Velike Britanije. Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, ovogodišnji turistički promet već je nadmašio onaj za cijelu prošlu godinu.

Hrvatska delegacija predvođena ministrom Garijem Cappellijem u iduća dva dana sastat će se s brojnim turističkim agencijama i zrakoplovnim kompanijama. Na svom štandu posjetiteljima će predstaviti najbolje što hrvatski turizam nudi: od prirodnih i kulturnih ljepota do gastronomske scene.

Posebna atrakcija trebala bi biti virtualna šetnja Dubrovnikom, rafting Zrmanjom te vožnja Kornatima pomoću VR naočala. Na sajmu će svoje adute predstaviti i NP Plitvička jezera, Zagreb i Dubrovnik te brojni hotelijeri i putničke agencije.

Velika Britanija vrlo je važno tržiste jer svaki drugi Britanac putuje u inozemstvo, a lani ih je u Hrvatsku stiglo 858 tisuća, najviše u Dubrovnik i Split. Budući da se radi o zahvalnim gostima koji uglavnom odsjedaju u hotelima s četiri i pet zvjezdica te prosječno na putovanju troše 562 funte, važno ih je privući i uzeti dio toga kolača.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene