Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika rasprava

Koliko košta klip kukuruza? "Propali jesmo, sad tu prodajemo da ne propadnemo još gore"

Aktualno Galerija Kukuruz na tržnicama - 1 Kukuruz na tržnicama - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Kukuruz na tržnicama - 2 Kukuruz na tržnicama - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Kukuruz na tržnicama - 3 Kukuruz na tržnicama - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Kukuruz na tržnicama - 4 Galerija 1/4 >>
Cijene još jedne namirnice izazvale su velike rasprave u javnosti. Radi se o klipu kukuruza šećerca. Cijena mu se na tržnicama kreće od 50 centi do dva eura - za jedan komad.

Osim kukuruza - reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja javlja i da su cijene rajčice izazvale puno reakcija. U Zagrebu stoji tri i pol eura, a u Sisku 70 centi.

U Osijeku klip kukuruza 70 centi. Gospođa iz Zagreba misli da je dobro prošla na osječkoj tržnici. Ali ne, nije gospođa dobro prošla jer u Zagrebu je u ponedjeljak oko 13h kukuruz bio 50 centi. Ili na upit.

Stjepan, vlasnik OPG-a iz Markuševca rekao je da je šećerac bio po euro, euro i pol - među prvima.

Prve jabuke su dva ili dva i pol eura. Cikla je dva i pol eura.
Tri eura je rajčica, ali na nekim štandovima već stremi prema četiri. Jedni kupci vide razliku cijena od štanda do štanda, drugi pak ne.

Pročitajte i ovo Vjernici na Trsatu - 2 uoči blagdana Najstarije hrvatsko marijansko svetište posjetit će i premijer: "Prva misa je u šest sati ujutro, to odgovara onima koji rano krenu"

Trebalo bi kao prvo prestati dolaziti dopodne na tržnicu ili otići do prve jeftinije. U Sisku nema rajčice skuplje od eura, većinom je 70 centi.

Vlasnica OPG-a iz Siska Ivka Budimir rekla je da je moguće. "Propali jesmo, sad tu prodajemo da ne propadnemo još gore", našalila se.

Pročitajte i ovo Visoke cijene goriva - 2 nove cijene goriva Rastu troškovi za vozače, građani ogorčeni: "Kad spuste - spuste dva centa, kad dignu - dignu 10, 20"

Još jedna vlasnica OPG-a iz Siska, Janja Bukovac rekla je da 50 posto mora biti zarade. Dakle, od 50 centi koliko košta kukuruz, zarade je 25.

"Nije malo, godina je duga, ne možemo zarađivati na brzinu, postepeno", rekla je.

Ivka je pak spomenula da bi bilo dobro kada bi mogli doći u Zagreb prodavati. "Tu niti ima ljudi, ni novaca", dodala je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene