Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijest da boravišna pristojba neće rasti s olakšanjem su dočekali hotelijeri jer su ugovori za iduću sezonu već potpisani, i to po sadašnjim cijenama.


Hrvatska ima jednu od najmanjih cijena boravišnih pristojbi među zemljama Mediterana, sedam kuna po noćenju, a to se neće promijeniti ni u sljedećoj godini. Ovu odluku u četvrtak je donijela Vlada.
'U 2014. godini predviđa se ubiranje od 380 milijuna kuna po osnovi boravišne pristojbe', kazao je ministar turizma Darko Lorencin obrazlažući odluku na sjednici Vlade.

Vijest su s olakšanjem dočekali hotelijeri jer su ugovori za iduću sezonu već potpisani, i to po sadašnjim cijenama. 'Takvoj vijesti smo se nadali. Znači da možemo biti mirni, s obzirom da su svi ugovori potpisani prije mjesec dana', kazala je za Dnevnik Nove TV Erna Dilberović, voditeljica prodaje u jednom dubrovačkom hotelu.

Vezani članci Magic Johnson NBA legenda opet odmara u Hrvatskoj, vratio se u grad koji ga se najviše dojmio prošlog ljeta i tako ispunio obećanje Antonijo Datković Najpoznatija party destinacija u Hrvatskoj zbraja višemilijunske gubitke, a kako uoči sezone dišu hotelijeri? ''Sezona bi mogla biti bolja neglo lani''


'Zbog ove plaže poželjet ćete odmah uskočiti na avion za Hrvatsku'

Dok Hrvatska, u odnosu na svoje konkurente ima ponajveći PDV u turizmu, situacija s boravišnim pristojbama je drugačija. Hrvatskih sedam kuna za noćenje po gostu teško se može usporediti s dvostrukim iznosima mediteranskih zemalja, dok se boravišne pristojbe u Italiji penju i do pet eura za noćenje.

Ipak, dubrovački hotelijeri poručuju da bi trebalo uvesti ljetnu i zimsku boravišnu pristojbu jer, tvrde, u mjesecima kada ima gostiju na pretek i u mjesecima kad je svaki gost neprocjenjiv, niti cijene nisu iste.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook