Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta u desecima milijuna kuna

Čeka se rasplet afere Janaf: Istražiteljima pune ruke dokumenata o sumnjivim poslovima, a članovima uprave stigle i prijetnje smrću

Aktualno Galerija +0 Dragan Kovačević - 1 Galerija 1/1 >>
Dragan Kovačević čeka izlazak iz istražnog zatvora i borbu s nizom optužbi za malverzacije, u rukama istražitelja još ima dokumentacije oko sumnjivih poslova koji su se događali u JANAF-u dok ga je vodio Kovačević. Iznosi koji se spominju na štetu te tvrtke broje se u desecima milijuna kuna.

Uz Dragana Kovačevića, u istražnom zatvoru je bivši direktor JANAF-a Vlado Zorić, ali i još dvojica osumnjičenika. Jedan od njih, Edo Seifried, je, doznajemo, platio smještaj na Havajima trojici zaposlenika te tvrtke, među kojima je bio i Zorić. Radilo se o nastavku desetodnevnog službenog puta u San Francisco do kojeg je došlo prije godinu i pol zbog tvorničkog ispitivanja vatrogasnog vozila.

Od troje zaposlenika JANAF-a koji su išli na službeni put u San Francisco, dvojica su dobila izvanredan otkaz, poručuju iz te tvrtke. Jedan od njih je u istražnom zatvoru, a o ostalim činjenicama ne mogu govoriti jer su usko povezane s istragom koja je u tijeku. Treći zaposlenik koji je bio na putovanju, doznajemo, sve je priznao. Iz tvrtke Ede Seifrieda nema odgovora.

"Ja u ovom trenutku o tome nemam nikakvih saznanja i nemam komentara", rekao je Željko Žuža, odvjetnik Ede Seifrieda.

Seifried je osumnjičen za pomaganje u pogodovanju Kovačeviću.

"Mi ćemo se i dalje aktivno braniti, kao i do sada, i dokazivati da nema kaznenog djela i da moj branjenik nije počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret", rekao je Žuža.

Članovima Uprave JANAF-a stigle prijetnje

Otkad je krenula afera s uhićenjima čelnika JANAF-a, krenule su i prijetnje članovima Uprave.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLIJEDE KAZNENE PRIJAVE Sinoć nije bilo pjevanja: Policija u centru Zagrebu kontrolirala krše li se mjere u kafićima. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna

"Društvo JANAF d.d. može potvrditi da je na službene e-mail adrese Društva došlo do zaprimanja prijetećih poruka upućenih Upravi i to u više navrata, od strane nepoznatog pošiljatelja te su o svemu obaviještene nadležne institucije, a detalje istrage ne smijemo iznositi", objavilo je Društvo JANAF.

Neslužbeno doznajemo da su prijetnje primili predsjednik Uprave Stjepan Adanić i član Uprave Vladislav Veselica, a prijetnje smrću dobila je i njegova supruga. Odvjetnici Dragana Kovačevića o svemu šute, a njime se, zbog prijave da je suvlasnik u njegovoj tvrtki povezan s jednom bankom, bavi i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

"S tom je bankom JANAF imao jake poslovne odnose otkad je Dragan Kovačević na čelu JANAF-a", rekla je Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.

Neslužbeno doznajemo i da su u rukama tužiteljstva podaci o poslovima splitske tvrtke Matadura s JANAF-om te da je naknadnom analizom u tvrtki procijenjena šteta od 20 milijuna kuna. Vlasnik Matadure Damijan Krklec spominjao se kao jedan od posjetitelja Kovačevićeva Kluba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Nisam gledao karte" Vučić o non paperu: "Kad Srbi trebaju nešto dobiti, ispada kao da tuku po svemu i rasturaju sve''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLIJEDE KAZNENE PRIJAVE Sinoć nije bilo pjevanja: Policija u centru Zagrebu kontrolirala krše li se mjere u kafićima. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna

Predsjednik Zoran Milanović, upitan je li Krklec prijatelj s kojim je bio u Kovačevićevu klubu, je odgovorio: "Ja sam vam rekao da taj čovjek se zove Ante."

Ni s Kovačevićem, kaže, nije povezan. Ne imenujući ga, Milanović tvrdi da teze o tome pušta glasnogovornik HDZ-a i, kako ga naziva, ratni huškač.

"Znam mnoge ljude. Mnoge ljude koje bih, kao, trebao znati, ne znam. S JANAF-om nemam nikakve veze i ne znam tko je radio za JANAF", rekao je predsjednik RH.

Više upita poslali smo i tvrtki Matadura i Damijanu Krklecu. Zasad nema odgovora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene