Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka idući mjesec

Čačićevi odvjetnici će od Vrhovnog suda tražiti blažu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici bivšeg potpredsjednika vlade Radimira Čačića tražit će na javnoj sjednici pred Vrhovnim sudom da mu se smanji kazna od 22 mjeseca zatvora koju mu je zbog izazivanja prometne nesreće s dvoje poginulih dosudio mađarski, a potvrdio zagrebački Županijski sud.

"Tražit ćemo nešto manju kaznu", izjavio je jedan od Čačićevih odvjetnika Čedo Prodanović. Pojasnio je da na drastičnije smanjenje ili uvjetnu kaznu, čak i da je prihvati Vrhovni sud, ne bi pristala mađarska strana.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

>> FOTO Čačića prate: Evo što je napravio!

>> FOTO: Čačić snimljen za volanom!

Javna sjednica na kojoj će Vrhovni sud razmatrati Čačićevu žalbu na odluku izvanraspravnog sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koja u cijelosti potvrđuje presudu suda u mađarskom Kapošvaru zakazana je za 24. travnja u 11 sati. Potvrđujući kaznu mađarskog suda zagrebački je Županijski sud u siječnju odlučio i da nakon isteka najmanje polovice izdržane kazne Čačić može tražiti prijevremeni otpust, a izrečena mu je i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

Čačić prema mađarskoj presudi ima zabranu upravljanja automobilom, i to u vremenskom razdoblju od tri godine. Međutim, slučaj je prebačen u Hrvatsku, tako da ovdje još uvijek nema pravomoćnog rješenja, što znači da Čačić do daljnjega sasvim legalno smije voziti bez ikakvih prepreka.

Pravomoćnu presudu zbog nesreće s početka 2010. u kojoj je poginulo dvoje ljudi mađarski je sud donio krajem studenog 2012. Čačić je odmah nakon te odluke dao ostavku na dužnost prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva te od mađarskih vlasti zatražio dozvolu da kaznu služi u Hrvatskoj. Mađarska je dala prethodnu suglasnost, što znači da konačnu odluku hrvatskog sudstva mora prihvatiti i potvrditi tamošnji ministar pravosuđa i tek tada će Čačić moći služiti kaznu u nekom od hrvatskih zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene