Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura danas ometa promet

Do kraja tjedna sve toplije i sunčanije vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog olujne bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorene su za sav promet.

Makarskoj je jutros izmjereno 4 Celzijeva stupnja, a na obližnjem Biokovu, na najvišem vrhu Sveti Jure, temperatura se jutros spustila na minus 13 Celzijevih stupnjeva. Zbog vrlo jake bure što puše na Makarskom primorju brzinom od 60-ak, a na udare i do 120 kilometara na sat, te vrlo jakog sjevernog vjetra u Bračkom kanalu, još od jučer od 18 sati u prekidu je trajektni promet na liniji između Makarske i Sumartina na otoku Braču.

Pročitajte i ovo Ilustracija Orkanska bura Dio autoceste u potpunosti zatvoren za promet: Poslano važno upozorenje svima koji kreću na put Nevrijeme na moru U prekidu brojne linije Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

Sve toplije vrijeme

Pred nama su, sudeći po meteorološkim izvješćima, sunčani dani. Jutro će danas biti većinom sunčano uz temperaturu uglavnom ispod nule, izuzev srednjeg i južnog Jadrana gdje će se mjeriti od 1 do 6 stupnjeva. Posvuda će biti vjetrovito, na moru jaka, olujna, na udare i orkanska bura.

I sredinom tjedna će se zadržati djelomice ili pretežno sunčano, s tim da od srijede očekujemo postupno i sve toplije vrijeme. Sunčan će biti i vikend kada bi temperature mogle dosegnuti 16 stupnjeva. Lijepo vrijeme u nekim dijelovima Hrvatske u nedjelju bi na kratko mogla prekinuti kiša.

Dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene te Paškim mostom prometuju samo osobna vozila. Dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, te dostavna i kombi vozila (I. i II. skupina). Ostale trajektne linije plove redovito. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene