Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog olujne bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorene su za sav promet.


Makarskoj je jutros izmjereno 4 Celzijeva stupnja, a na obližnjem Biokovu, na najvišem vrhu Sveti Jure, temperatura se jutros spustila na minus 13 Celzijevih stupnjeva. Zbog vrlo jake bure što puše na Makarskom primorju brzinom od 60-ak, a na udare i do 120 kilometara na sat, te vrlo jakog sjevernog vjetra u Bračkom kanalu, još od jučer od 18 sati u prekidu je trajektni promet na liniji između Makarske i Sumartina na otoku Braču.

Sve toplije vrijeme

Vezani članci Prometna nesreća na autocesti A3 - 2 Ravnica na kojoj su poginuli Lambaša i Proeski: Cesta na kojoj je u nedjelju život izgubilo 10 osoba za mnoge je već bila kobna Gužve na cestama Ako idete na put, naoružajte se živcima: Na nekim graničnim prijelazima čeka se po sat i pol u kilometarskim kolonama

Pred nama su, sudeći po meteorološkim izvješćima, sunčani dani. Jutro će danas biti većinom sunčano uz temperaturu uglavnom ispod nule, izuzev srednjeg i južnog Jadrana gdje će se mjeriti od 1 do 6 stupnjeva. Posvuda će biti vjetrovito, na moru jaka, olujna, na udare i orkanska bura.

I sredinom tjedna će se zadržati djelomice ili pretežno sunčano, s tim da od srijede očekujemo postupno i sve toplije vrijeme. Sunčan će biti i vikend kada bi temperature mogle dosegnuti 16 stupnjeva. Lijepo vrijeme u nekim dijelovima Hrvatske u nedjelju bi na kratko mogla prekinuti kiša.

Dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene te Paškim mostom prometuju samo osobna vozila. Dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Karlobaga zabrana je za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, te dostavna i kombi vozila (I. i II. skupina). Ostale trajektne linije plove redovito. (Hina)