Obavijesti Video Pretražite Navigacija
8. svibnja u 13. sati

BUDI DIO ONIH KOJI MIJENJAJU SVIJET Otvorene su prijave za Wings for Life World Run u Zadru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Globalna utrka treću godinu zaredom vraća se u Zadar, a prijave su otvorene danas od 13:00 sati.

Prije tri godine svijet je odlučio stati na noge i na jedan dan zaboraviti na sve prostorne i vremenske granice. Prije tri godine neprofitna zaklada Wings for Life odlučila je svijetu prenijeti svoju poruku i svoju misiju i to odlučila napraviti utrkom koja će ujediniti svijet i startati u istom trenutku diljem planete.

Wings for Life World Run
utrka je koja će i treću godinu zaredom, 8. svibnja 2016. točno u 13:00 po našem vremenu započeti, a točnije nastaviti beskompromisnu potragu za jedinim ciljem – lijekom za ozljede leđne moždine. Zadar je domaćin hrvatske utrke, a prijave su otvorene putem stranice www.wingsforlifeworldrun.com.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Liječenje ozljeda leđne moždine (Foto: Dnevnik.hr) - 1 trenutak koji mijenja sve Ozljeda leđne moždine jedna je od najgorih: ''Tu u priču ulazi Wings for Life. Svjetlo na kraju tunela postaje sve sjajnije''

Wings For Life: Pogledajte kako je bilo na humanitarnoj utrci koju je pratio cijeli svijet

Nakon prve utrke kada je u Zadru startalo skoro 2000 trkača, protekla je utrka u Donatov grad dovela njih 4000 prijavljenih koji su trčali za jedan cilj. Utrka koja zapravo nema ciljne linije, već je ta ciljna linija presretačko vozilo koje se kreće za trkačima, potpuno je drukčija od svih dosadašnjih utrka, a hrvatska staza pruža se od zadarskog Foruma preko Jadranske magistrale pa sve do Primoštena kada bi presretačko vozilo trebalo preteći i posljednjeg trkača u utrci. Trčati mogu svi, bili profesionalni trkači ili samo rekreativci ili netko tko do sada nije trčao. Svi trče prema vlastitim mogućnostima, a pobjednik je svatko tko započne utrku.

Više od utrke: U Zadru 4000 ljudi trčalo za one koji to ne mogu

Važno je napomenuti da se stopostotna vrijednost iznosa svih startnina ulaže izravno u zakladu Wings for Life, koja tim novcem financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine. Sve ostale administrativne troškove zaklade, kao i same utrke pokriva Red Bull kompanija zajedno s partnerima.
Prijavi se i ti i trči s cijelim svijetom za one koji ne mogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene