Marko Milić
Marko Milić Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatske šume poslale su priopćenje o zapošljavanju Nike Dujmovića.


Hrvatske šume oglasile su se o slučaju glasnogovornika Vlade Marka Milića i Nike Dujmovića. O Dujmoviću je Milić vodio prepisku sa šefom Hrvatskih šuma.  

U priopćenju su Hrvatske šume izvijestile o kronologiji zapošljavanja Dujmovića. 

Podsjetimo, Nacional je objavio poruke koje je glasnogovornik Vlade Marko Milić slao Krunoslavu Jakupčiću, kasnije optuženom u aferi Vjetroelektrane, dok je on bio šef Hrvatskih šuma.

U poruci je pisalo "Niko Dujmović".

"Radit će do godinu dana na određeno, takva je praksa u Hrvatskim šumama, a onda ćemo ga primiti", odgovara Miliću Jakupčić, nakon čega dobiva novu poruku: "Hvala ti, Kruno, puno".

Iako Milić tvrdi da je samo htio pitati kako mu je prijatelj, taj je njegov prijatelj dan nakon poruke dobio novi ugovor i posao u Zagrebu, nedvosmisleno je kasnije potvrđeno Telegramu.

Priopćenje Hrvatskih šuma prenosimo u cijelosti: 

"1. Natječaj za prijem pripravnika za osposobljavanje za samostalni rad u Hrvatskim šumama raspisan je 4. srpnja 2018. Natječaj je raspisan za 88 pripravnika, a na isti se javio i Niko Dujmović kao jedini kandidat za traženo mjesto.

2. Povjerenstvo za odabir kandidata pripravnika provelo je intervju s kandidatom, utvrdilo da isti kao mag. ing. hortikulture zadovoljava uvjete te predložilo sklapanje ugovora o radu u svojstvu pripravnika u trajanju od jedne godine.

3. Ugovor o pripravništvu sklopljen je 20. rujna 2018. s početkom važenja od 1. listopada 2018. do 30. rujna 2019.

4. S obzirom na to da je pripravnik zadovoljio u obavljanju svog pripravničkog staža, predložen je za nastavak radnog odnosa.

5. Dopisom Glavnom radničkom vijeću dana 20. rujna 2019. Uprava Društva predložila je sklapanje Ugovora o radu na određeno vrijeme s većim brojem izvršitelja zbog povećanog opsega posla, a radi izvršenja plana poslovanja u 2019. godini. Temeljem dobivenog pozitivnog mišljenja GRV-a, uprava Društva 25. rujna 2019. godine donosi Odluku o potrebi zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme za veći broj izvršitelja na svih 17 podružnica Hrvatskih šuma d.o.o. na cijelom području RH.

6. Temeljem gore navedene Odluke Društva, ugovor o radu na određeno vrijeme s Nikom Dujmovićem sklopljen je dana 27. rujna 2019. godine, s početkom važenja od 1. listopada 2019. godine.

S obzirom na to da se u medijima pojavio niz špekulacija o tome kad je točno navedeni radnik sklopio Ugovor o radu, dužni smo objasniti kronološki tijek i postupak sklapanja ugovora o radnom odnosu u HŠ d.o.o. Također, napominjemo da u HŠ d.o.o. rade radnici ne samo šumarske, nego i niza drugih struka - ekonomisti, pravnici, geodeti, građevinari pa i agronomi. U ovom trenutku u HŠ d.o.o. radi 36 agronoma", stoji u priopćenju Hrvatskih šuma.

Marko Milić, glasnogovornik Vlade RH Dan nakon poruke Marka Milića prijatelj mu dobio ugovor za posao. O svemu se oglasio i sam Milić

Dodajmo kako Telegram piše da je Niko Dujmović u svojem diplomskom radu zahvalio i - obitelji Milić.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju