Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kod Božićnih otoka već je drugi put u tjedan dana potonuo brod koji je prevozio imigrante, a u Tanzaniji se 40-tak imigranata ugušilo u kamionu.


Ukupno 42 imigranta iz Malavija ugušila su se u kamionu u Tanzaniji. 'Ugušili su se jer su ostali bez kisika, a nisu imali ni hrane', rekao je zamjenik ministra unutarnjih poslova za AFP. U kamionu je bilo više od 100 ljudi, a vozač je, nakon što je vidio mrtva tijela, pobjegao. Naime, sve veći broj Etiopljana i Somalaca prolazi Tanzanijom u potrazi za boljim životom u Južnoafričkoj republici, inače najbogatijoj afričkoj zemlji.

Brodolom kod Božićnog otoka, spašeni gotovi svi imigranti

Vezani članci Prosvjedi protiv restriktivnih mjera u Australiji - 3 Okreću se suživotu s virusom, ali ne misle odustati: "Lockdown će trajati sve dok se ne cijepi 70 posto ljudi" Svađa svjetskih velesila zbog podmornice - 2 Velika svađa svjetskih sila - Francuska najavila povlačenje veleposlanika iz SAD-a i Australije: "Ovo je golema pogreška, nož u leđa"

"Informacije kojima raspolažem ukazuju da su 123 osobe spašene", kazala je australska premijerka Julia Gillard, dodajući da su na brodu bile između 123 i 133 osobe.

"Brod je potonuo 107 milja sjeverno od Božićnog otoka", kazao je ranije za agenciju France presse glasnogovornik australske službe za pomorsku sigurnost.

Prošlog četvrtka, brod koji je prevozio oko 200 imigranata, uglavnom iz Afganistana, potonuo je kod Božićnog otoka, a spasioci su pronašli 110 preživjelih. Sedamnaest je tijela izvučeno iz mora a ostali se smatraju nestalima.

Imigranti, većinom kurdski, irački i iranski, uobičajeno se ukrcavaju u Indoneziji na brodove koji su često prekrcani i u lošem stanju, kako bi stigli do Australije i u toj zemlji zatražili status izbjeglica. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Fac ebooku i Twitteru . Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.