Održana je sjednica predsjedništva HDZ-a. O aktualnim temama reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović ispred središnjice stranke razgovarala je s Brankom Bačićem, predsjednikom kluba zastupnika HDZ-a.

Galerija


Nezavisna lista mladih pobjednik je nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu s osvojenih 16 odbora, HDZ-u je pripalo šest mjesta. S obzirom na to da je Vrgorac inače utvrda HDZ-a, Bačić je odgovorio brine li ih gubitak izbora u tom mjestu.

Vezani članci Odlagalište otpada iz Vrgorca (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Odluka o odvozu otpada razljutila stanovnike dvaju gradova: "To je izvan svake pameti, cijene će se udvostručiti" Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) Penava razmišlja o preuzimanju HDZ-a, a ako izostane podrška najavljuje odlazak iz stranke

''Drago mi je što razgovarao o izborima za mjesnu samoupravu kada smo pobijedili u Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku, Pločama prije određenog vremena. U Vrgorcu smo ostvarili rezultat koji je na razini od prije godinu i pol dana, kad su bili izbori za grad Vrgorac. Osvojili smo 38 posto. Očito nas u HDZ-u tako visoki postotak dobivenih glasova do kraja nas ne zadovoljava, pa ćemo na razini županijske organizacije, a tome smo malo prije na predsjedništvu stranke rekli, napraviti analizu, kako to da nismo apsolutno pobijedili u Vrgorcu'', rekao je Bačić.

Uskoro će izbori za Europski parlament, ali lista kandidata HDZ-a još nije objavljena. ''Postoje pravila ponašanja kada se radi kandidiranje za izbore, a to je da prije nego nacionalno vijeće odobri kandidate uputimo poziv županijskim organizacijama da predlože svoje kandidate. Iz tog prijedloga bira se koga će se staviti na listu'', rekao je dodavši kako će to biti u ožujku.

O imenima se, kaže, danas nije razgovaralo, nego o programu.

Interpelacija o radu Vlade je na saborskoj sjednici, ali u popodnevnim satima. Bačić kaže da su željeli da se o toj temi raspravi u mogućim rokovima, ali u skladu s rasporedom kojeg ima Vlada, te da je to zato u poslijepodnevnim satima. Glasovanje, kaže, očekuje u petak.

Posljednji aktualac bio je prilično vatren, a Bačič smatra da bi trebao biti ''škola za ubuduće''. Tada je i premijer je pokazao svoje drugo lice. ''Nakon gnjusne klevete kada nekoga prokažete veleizdajnikom, teško se suzdržati i napraviti reakciju manju od one koja je prije bila'', rekao je Bačić.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr