Nezavisna lista mladih pobjednik je nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu s osvojenih 16 odbora, HDZ-u je pripalo šest, a u četiri mjesna odbora pobijedile su kandidacijske liste grupe birača koje su imale podršku NLM-a, dok je SDP osvojio samo jedan mjesni odbor.

Galerija


Za stranku NLM, koja je prvi put izašla na izbore za mjesne odbore Grada Vrgorca, glasovalo je 1185 birača, za HDZ 854, mjesnim nezavisnim listama glas je dalo 146 birača, a SDP-u 50. Bila su i 93 nevažeća glasa. Na izbore je izašlo 41 posto od 5509 upisanih birača.

Pranić proglasio pobjedu

Vezani članci Ranko Ostojić (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) U fotofinišu! Ranko Ostojić u utrci za predsjednika SDP-a: ''Odlučio sam nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova'' Ranko Ostojić o reformi policije Ostojić ironično o najavljenoj reformi MUP-a: "Kolosalno i neviđeno! Ministar ili laže ili je loše informiran"

Gradonačelnik Vrgorca i predsjednik NLM-a Ante Pranić sinoć je proglasio pobjedu.

"Prvi put izašli smo na izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Vrgorca. Apsolutna pobjeda. Hvala svima!" istaknuo je Pranić, koji je i saborski zastupnik u Klubu Mosta nezavisnih lista.

Na službenoj stranici stranke istaknuto je, među ostalim, kako su ti izbori bitni jer "ukazuju na promjenu trendova u lokalnoj politici, gdje ne prolaze više ideologije, već isključivo mjerljivi, nesebični rad za boljitak cijele zajednice".

Raspušten lokalni SDP

Nakon izbora Vrgoračka organizacija SDP-a raspuštena je i za ožujak su sazvani izbori za novo vodstvo, doznaje se u toj stranačkoj organizaciji

U Vrgorcu je sinoć boravio predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić sa suradnicima. Nakon izbora za mjesne odbore na kojima je SDP osvojio samo jedan mjesni odbor od ukupno 27 mjesnih odbora na području grada, održana je sjednica Gradskog odbora SDP-a na kojoj je sudjelovalo i županijsko vodstvo.

Kako se doznaje iz SDP-a, na sjednici su raspuštena sva stranačka tijela lokalne organizacije. (Hina)