Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinju skupljati potpise

Branitelji zbog križa traže referendum za opoziv Mesića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zadru, a potom i u drugim hrvatskim gradovima, idućeg tjedna započinje skupljanje potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o izglasavanju nepovjerenja Stjepanu Mesiću i njegovoj smjeni s funkcije predsjednika države.

Inicijativa je krenula iz Zadra gdje je Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata na izvanrednoj sjednici 18. kolovoza donijela ovu odluku, te uz pomoć braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske priprema prikupljanje potrebnih 300 tisuća potpisa, piše Slobodna Dalmacija. 'Stekli su se svi uvjeti sukladno članku 104. Ustava RH, da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti predsjednika Mesića i za njegov opoziv, jer svojim izjavama o potrebi uklanjanja križeva iz državnih ustanova krši odredbe Ustava kojim su zajamčena prava na vjersku slobodu. Predsjednik Republike je odgovoran za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti i mi želimo da snosi odgovornost', kazao je dragovoljac Marinko Radas, predsjednik udruge 'Hrvatski domobran'.

Pročitajte i ovo Dijete, ilustracija Zlostavljano najmanje 4815 djece Portugalska crkva isplatit će odštete žrtvama seksualnog zlostavljanja Slika nije dostupna Konačno se oglasio Miklenić: Nisam Mesića nazvao veleizdajnikom

>> 'Za Hrvatsku sam riskirao više od svih svećenika zajedno'

U odluci koordinacije o skupljanju potpisa radi izglasavanja referenduma o nepovjerenju predsjedniku Mesiću između ostalog stoji: 'Dirajući u Kristov križ i tražeći njegovo uklanjanje iz javnih prostora, Mesić dira u najdublje vjerske osjećaje hrvatskog naroda čime vrši povredu Ustavom zajamčenih vjerskih osjećaja i sloboda. Njegova najnovija protuhrvatska inicijativa je kulminacija grubih napada na prava hrvatskog naroda. Mi moramo složno istupiti i skupiti potpise za izglasavanje referenduma o nepovjerenju sadašnjem predsjedniku RH i dodijeliti mu nečasni otpust s te časne funkcije, kao poruku svima i za sva vremena da se u hrvatske svetinje ne može nekažnjeno dirati'.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene