Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje iz Rusije

Stručnjak u Dnevniku Nove TV: "Ukrajinu hitno treba primiti u Europsku uniju. Ako se sada priključi..."

Sigurnosni analitičar Branimir Vidmarović komentirao je u Dnevniku Nove TV stanje u Ukrajini.

Koliko je zapravo realna prijetnja Moskve zemljama koje šalju oružje Ukrajini? ''Radi se o nuklearnoj državi, koliko god je ovo čin agresije i barbarizma... radi se o igraču kojeg moramo shvatiti ozbiljno. Prijetnja je velika svima nama'', upozorio je sigurnosni analitičar Branimir Vidmarović u Dnevniku Nove TV.

Ističe da treba dati manevarskog prostora Vladimiru Putinu za pregovaranje. Osvrnuo se i na govor Sergeja Lavrova. ''Iskusni diplomat - više ne vrijedi. U Kremlju se dogodila potpuna konsolidacija, sve što govore visoki dužnosnici i činovnici poput njega je ponavljanje Putinove ideje i ideologije'', smatra Vidmarović.

Rusija je stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a s pravom veta, a Vidmarović kaže da bi za međunarodnu zajednicu bio šokantan čin njezino isključivanje.

Branimir Vidmarović, stručnjak za međunarodne odnose, u Studiju Dnevnika Nove TV - 3 Branimir Vidmarović, stručnjak za međunarodne odnose, u Studiju Dnevnika Nove TV - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

''Vijeće sigurnosti UN-a je formirano nakon Drugog svjetskog rata, sve velesile imaju pravo veta kako bi se dostigla ravnoteža između bivših saveznika. Ukoliko se krene izglasavati, Kina će uložiti veto, a tko zna kako će Rusija reagirati. Vjerojatno na najopasniji mogući način'', upozorava sigurnosni analitičar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INTERVJU PREDSJEDNIKA Zelenski: "Treba prestati bombardirati ljude. Ako padne Ukrajina, onda će sve ruske trupe biti na granicama vaših zemalja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na rubu suza VIDEO Snažan govor ukrajinske novinarke potresao i Johnsona: ''Naša djeca štite NATO od bombi''

Ističe da se Ukrajinu hitno treba prihvatiti u EU. ''To nije opasno za Putina. Ukoliko se sada priključi, onda će, kad sve ovo prestane, automatski imati pristup fondovima, istom tržištu, slobodnom kolanju dobara i usluga, što pridonijeti njezinom oporavku'', zaključio je Vidmarović. 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene