Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za dnevnik nove tv

Porezna uprava u sezoni ima pune ruke posla: Dosad naplaćeno 9 milijuna kuna kazni, poznato i dokad će trajati nadzor

Aktualno Galerija Branimir Tomljenović - 1 Branimir Tomljenović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Branimir Tomljenović - 3 Branimir Tomljenović - 3 Foto: DNEVNIK.hr Branimir Tomljenović - 2 Branimir Tomljenović - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Domagoj Mikić Galerija 1/4 >>
U obilasku Jadrana i u petak je bio velik broj poreznih inspektora. Više informacija u Dnevniku Nove TV javio je reporter Domagoj Mikić koji je razgovarao s Branimirom Tomljenovićem iz službe za nadzor Porezne uprave.

Branimir Tomljenović iz služba za nadzor Porezne uprave rukovodi akcijom na riječkom području, a reporteru Dnevnika Nove TV Domagoju Mikiću otkrio je detalje.

"Na razini čitave Hrvatske imali smo 18 zatvaranja u 2022. godini, od 2600 nadzora", kazao je Tomljenović.

Dodaje i da je oko 70 posto nadzora rezultiralo negativnim zapisnicima. "Bilo je pogrešaka, ali to su uglavnom bagatelni prekršaji. Za većinu njih nisu izdane kazne, nego samo upozorenja", rekao je Tomljenović.

Mikića je zanimalo koje su najčešće greške.

Pročitajte i ovo Kuhari u kuhinji Dobro je znati! Kuhari podijelili znakove loših restorana koji bi mogli biti posebno korisni na ljetovanju

"To bi bilo neprijavljivanje poslovnog prostora i nefiskaliziranje računa u roku", kazao je Tomljenović.

Koja su najčešća opravdanja, pitao je reporter.

"Kažu, recimo, da nisu izdali račun jer nije bilo interneta, nije bilo struje i tako dalje, ali mi to na terenu vrlo brzo provjerimo", kazao je Tomljenović i dodao kako je Zakonom o fiskalizaciji propisano kako se izdaju računi kada nema interneta i da moraju imati blokove ovjerene u Poreznoj upravi i u vremenu kada nemaju interneta moraju izdavati račune na tim blokovima.

S obzirom na to da sve poskupljuje Mikića je zanimalo hoće li poskupiti i nadzori, odnosno hoće li inspektori tražiti "dlaku u jajetu" i ispisivati više kazni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna privedeni u policiju Nizozemci divljali po trajektu: Turirali, palili rotirke, maltretirali putnike

"Neće biti traženja dlake u jajetu. Svi porezni inspektori su vrlo profesionalni i educirani i oni pišu zapisnike prema zatečenom stanju na terenu", odgovara Tomljenović i kaže kako će ove godine akcija trajati duže jer se očekuje izuzetno dobra turistička sezona.

"U punom kapacitetu ćemo raditi do 15. rujna ove godine", kazao je i dodao kako je do sada naplaćeno 9 milijuna kuna kazni.

Mikić je pitao i kako se odlučuje koliko će tko platiti kaznu, a Tomljenović kaže kako to ovisi o težini djela, a ponavljačima idu veće kazne.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene