Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača

Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

Aktualno Galerija Hapšenje u Kaštelima - 2 Hapšenje u Kaštelima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Stravičan napad u Kaštelima Stravičan napad u Kaštelima Foto: DNEVNIK.hr Branimir Jukić i Ivan Kaštelan Branimir Jukić i Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Upucan dugogodišnji HGSS-ovac Upucan dugogodišnji HGSS-ovac Foto: DNEVNIK.hr +5 Hapšenje u Kaštelima - 5 Galerija 1/10 >>
U ponedjeljak oko 19:30 vatrenim oružjem napadnut je HGSS-ov pripadnik koji je zadobio tri prostrijelne rane. Nalazi se u bolnici gdje se oporavlja od napada, dok je osumnjičeni priveden. Policija je muškarca iz Kaštela kazneno prijavila za ubojstvo u pokušaju nad dvije osobe.

Brutalan napad vatrenim oružjem na člana HGSS-a u ponedjeljak se dogodio u Kaštel Štafiliću. Osumnjičeni muškarac 46-godišnjeg pripadnika službe spašavanja propucao je tri puta, a potom je sjekirom nasrnuo na drugog muškarca.

Osumnjičeni je priveden, a teško ozlijeđeni HGSS-ovac bori se za život.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Za Dnevnik Nove TV o napadu na svog kolegu govorio je Branimir Jukić, pročelnik splitskog HGSS-a

"Sinoć oko 19:30 na svom kućnom pragu teško je ranjen naš kolega Kruno. On je u bolnici, sinoć je operiran. Vitalne funkcije su stabilno, no još uvijek je u životnoj opasnosti. Danas je krenulo buđenje i nadamo se da će biti dobro. Svi smo uz njega i njegovo obitelj“, rekao je Jukić.

Svoje slobodno vrijeme napadnuti HGSS-ovac htio je provesti sa svojom obitelji kazao je njegov prijatelj i kolega Jukić.

“On je taj dan bio na dežurstvu na planinarskom pohodu na Kozjak i to se dogodilo prilikom povratka doma. Ono malo vremena što mu je ostalo od blagdana namjeravao je provesti sa svojom obitelji, ali je na kućnom pragu ružno napadnut. Mi taj napad osuđujemo kao pripadnici HGSS-a puno puta smo u akcijama gdje spašavamo ljudske živote i ovo nam je neshvatljivo. Svi smo šokirani i uznemireni“, rekao je.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život

Nije spominjao probleme sa susjedima

Još uvijek nikome nije jasno kako je i zašto došlo do ovog brutalnog napada.

“Krunu svi u stanici dobro poznajemo. Dobar je prijatelj, vrijedni spašavatelj koji je desetak godina član službe. Stvarno se požrtvovno davao ovom poslu, bio je pouzdan kolega i prijatelj. Nikome nije jasno kako je do ovoga moglo doći“, tvrdi Jukić.

Hapšenje u Kaštelima - 2 Stravičan napad u Kaštelima Foto: DNEVNIK.hr

Brzom reakcijom liječnika unesrećeni je operiran te je sada stabilno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Kako smanjiti vršnjačko nasilje? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

“Mi smo se našli u poziciji gdje je naš član životno ugrožen i to nam je neshvatljivo. Zahvalio bi se liječnicima i policiji koju su cijelo vrijeme uz Krunu. Pogotovo bi se zahvalio liječnicima koji daju sve od sebe i sad je najbitnije da on bude dobro, da se vrati svojoj obitelji i nama u stanicu zdrav“, rekao je Jukić.

Kolega napadnutog HGSS-ovca Branimir Jukić tvrdi da njihov član nikada nije spominjao probleme u susjedstvu.

“Nikad nije spominjao probleme u susjedstvu. On je inače jako miroljubiv i s nikim nije imao konflikte. Baš zbog toga ovaj slučaj nas je sve iznenadio“, zaključio je.

Pretres kuće napadača

Iza podneva obavljen je pretres kuće napadača koji je sinoć napao HGSS-ovca Krunu. Oko kuće je tijekom pretresa bilo mnoštvo policije, a okupili su se i brojni susjedi. Napadaču su vikali: "Odlazi!". 

Sve je zabilježila kamera Dnevnika Nove TV. 

Priopćenje policije: Napadač se sumnjiči za pokušaj ubojstva dvije osobe 

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim muškarcem za kojega je utvrđeno postojanje sumnje da je u večernjim satima 01.travnja 2024.g. u Kaštel Štafiliću iz vatrenog oružja ozlijedio 46- godišnjaka, a potom sjekirom ozlijedio 49-godišnjaka.

46-godišnjak i 49-godišnjak su zadobili teške tjelesne ozljede i hospitalizirani su u splitskoj bolnici.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje koristi navedeni 58-godišnjak na području Kaštel Štafilića. Tom prilikom su pronađene i oduzete 3 ručne bombe, 3 ručne bombe bez upaljača, 3 upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva.

Utvrđena je sumnja kako je 58-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 46-godišnjaka, Ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu 49-godišnjaka, te Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl.331. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 58-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te je večeras predan policijskom pritvorskom nadzorniku", navela je policija u priopćenju. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene