Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traži svjedoke

Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život

Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija
Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica hrvatskih državljana napadnuta su u predgrađu Dublina. Jedan od njih zadobio je teške ozlijede glave te se nalazi u kritičnom stanju.

U Clondalkinu na području Grange View Waya malo poslije 22 sata, predgrađu Dublina u Irskoj na Veliku subotu napadnuta dvojca Hrvata u dvadesetim godinama. Jedan od njih zadobio je teške ozlijede glave i izbijeno mu je nekoliko zuba.

Hrvatski državljanin nalazi se u kritičnom stanju u bolnici Tallaght i medicinsko osoblje je ozbiljno zabrinuto zbog njegovog stanja, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

U napadu je ozlijeđen i njegov prijatelj kojemu je također pružena liječnička pomoć. Njegove ozlijede nisu opasne po život. Policija vjeruje da su četiri muškarca bila uključena u okrutni napad i prikupili su, kako kažu, snimke nadzornih kamera koje bi mogle rasvijetlili što se točno dogodilo u Clonadalkinu te večeri.

Nitko od napadača još nije uhićen, ali izvori kažu da su istražitelji uvjereni da će utvrditi tko je bio na mjestu napada. Policija je također pratila kretanje dviju žrtava u subotu kako bi utvrdila koji je bio motiv ovog brutalnog napada.

Pročitajte i ovo Branimir Jukić užas u Kaštel Štafiliću HGSS-ovci održali presicu o stravičnom napadu: "Sad je najbitnije da Kruni bude dobro"

"Policija dobro napreduje u ovoj istrazi, u tijeku su napori da se utvrdi zašto su mladići napadnuti i nastavlja se niz pravaca u kriminalističkom istraživanju. Čovjek je u kritičnom stanju zbog izuzetno teških ozljeda koje je zadobio prilikom ovog napada. Situacija ne izgleda dobro", rekao je izvor za Independent.

Tog poslijepodneva, dvojica Hrvata su se navodno družila u središtu Dublina prije nego što su se vratila u područje Clondalkin. Prema izvješćima, sudjelovali su u verbalnom sukobu s grupom osoba ispred trgovine u četvrti Towers Road prije nego što su se ukrcali u autobus i krenuli prema Grange View Way.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Kako smanjiti vršnjačko nasilje? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Nakon što su stigli u to naselje, navodno su ih brutalno napale četiri osobe.

Tijekom vikenda, obitelj žrtve koja živi u Hrvatskoj, kontaktirana je i obaviještena o incidentu. Dio stambenog područja također je bio zatvoren u nedjelju dok je policija provela očevid i pretraživala obližnje površine u potrazi za dokazima povezanim s napadom.

Policija je apelirala na svjedoke koji su bili u Clondalkinu ili području Bawnogue u subotu navečer da se jave i podijele svoje informacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene