Centar Osijeka preplavljen je policijom. Razlog - Branimir Glavaš stigao je u grad na ročište u slučaju tužbe za klevetu koju je podnio protiv osječkog gradonačelnika.


12:40 - Ročište se odgađa. Sud smatra da je obrana imala dovoljno vremena predložiti izuzeće suda. Troškove će snositi okrivljenik.

Vezani članci Policija pretražuje teren (Foto: Dubravka Petric/PIXSELL) Pušten jedan od osumnjičenih za pljačku zaštitara kod Osijeka: ''Ne bih najvećem neprijatelju poželio ovo što sam proživio'' Slika nije dostupna Glavaš u Osijeku: Sud zatrpan zahtjevima građana koji žele pratiti raspravu!

12:35 - Branimir Glavaš traži stanku od pola sata da se predsjednik Županijskog suda izjasni o zahtjevu za izuzećem.

12:30 - Glavaš kaže kako je ovo traženje izuzeća suda zapravo samo odugovlačenje postupka.

12:25 - Vrkić i njegova odvjetnica traži izuzeće suda jer im nije omogućeno pravično suđenje. Tvrde kako su neki svjedoci pozivani naknadno.

12:20 - Vrkićeva odvjetnica kaže da u tužbi nema pravnih osnova i činjeničnih opisa nego samo komentara. Poziva sud da tužitelj to preinači. Sud to odbija.

12:15 - Glavaševi odvjetnici kažu kako tužba nije sporna. Svi navodi su, kažu, u pisanim ispravama i neće biti potrebno utvrđivati je li Vrkić autor 'klevetničkih izjava na Glavašev račun'. Dodaju kako je Vrkiću dobro poznato da su njegovi navodi bili zlorabljeni da bi naškodili Glavašu, ali je njihovom provjerom u drugim predmetima dokazano da nisu točni te da je to samo želja da se ocrni Glavaša.

12:05 - Ivica Vrkić odbio je prijedlog suca za pomirbu. Rekao je kako se ne osjeća krivim.

Branimir Glavaš nakon pet godina stigao je u Osijek iz mostarskog zatvora u kojem služi osmogodišnju kaznu za ratni zločin. Razlog tome je tužba koju je digao protiv osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića za klevetu.

Glavašu je zasmetalo kad je osječki gradonačelnik za njega rekao rekao da je 'ratni profiter te da zato treba biti tamo gdje se sada i nalazi'.

'Glavaš je ratni profiter i zato treba biti tamo gdje se sada i nalazi'

Pred osječki Županijski sud stiglo je stotinjak Glavaševih simpatizera, uključujući i vodstvo HDSSB-a.

Stigao je i njegov sin Filip koji je izrazio nadu da će se u prostorijama suda susresti s ocem te je dodao kako je sramotno to što je Vrkič izgovorio o njegovom ocu.

Na osječki sud stigao je i optuženi Ivica Vrkić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook