Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje građevinske dozvole

Brač: Stotinjak radnika 'zauzelo' zgradu općine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Braču je u tijeku okupacija općine.

U mjestu Nerežišća stotinjak radnika privatne građevinske tvrtke Berica zauzelo je zgradu lokalne Uprave. Ističu da im načelnik općine Lovro Kuščević iz privatnih razloga priječi put do građevinske dozvole i ugrožava njihova radna mjesta. Tvrde da načelnik i njegov otac također imaju građevinsku tvrtku koja loše stoji i jednostavno ih želi srušiti jer su mu konkurencija.

Pročitajte i ovo Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3 Prisustvovao i Beroš Pomorska hitna pomoć doblila šestu brzu brodicu: "Ovo je značajan iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu i tu naš posao ne staje" Snimljene pijavice kod Pule i Brača upaljen žuti meteoalarm VIDEO Opasno vrijeme: Pijavica protutnjala Bračom, druga snimljena kod Pule

Prosvjednici su objasnili kako je vlasnik tvrtke 'Berica' Slobodan Negoević prinuđen plaćati kazne jer mu općinske vlasti oklijevaju izdati potrebnu lokacijsku dozvolu. Dužnosnici općine Nerežišće s druge strane tvrde da Negoević 'nelegalno eksploatira kamen zbog čega se vodi i kazneni postupak protiv njega', te da je instrumentalizirao radnike tvrtke 'Berica' poslavši ih na prosvjede.

Načelnik je za vrijeme prosvjeda bio u Zagrebu. Nervoznu situaciju nadzire policija. 'Donijet ćemo vreće za spavanje kao što smo spavali na Velebitu. Tako ćemo i ode stat,' kažu radnici.

Za iduću srijedu je zakazana sjednica Općinskog vijeća Nerežišće na kojoj bi se, kako je najavljeno, trebalo raspravljati i o Građevinskoj tvrtki 'Berica'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene