Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Braču je u tijeku okupacija općine.


U mjestu Nerežišća stotinjak radnika privatne građevinske tvrtke Berica zauzelo je zgradu lokalne Uprave. Ističu da im načelnik općine Lovro Kuščević iz privatnih razloga priječi put do građevinske dozvole i ugrožava njihova radna mjesta. Tvrde da načelnik i njegov otac također imaju građevinsku tvrtku koja loše stoji i jednostavno ih želi srušiti jer su mu konkurencija.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Gradonačelnica obustavlja pregovore s Vladom, nogometni klub treninge za djecu: "Scene koje smo doživjeli lede krv u žilama" Zoran Milanović u Zadru VIDEO Milanović nije zaboravio ni omiljenu metu: "Idem helikopterom na Brač da iživciram malog Baneta, da me može skinuti sačmaricom"

Prosvjednici su objasnili kako je vlasnik tvrtke 'Berica' Slobodan Negoević prinuđen plaćati kazne jer mu općinske vlasti oklijevaju izdati potrebnu lokacijsku dozvolu. Dužnosnici općine Nerežišće s druge strane tvrde da Negoević 'nelegalno eksploatira kamen zbog čega se vodi i kazneni postupak protiv njega', te da je instrumentalizirao radnike tvrtke 'Berica' poslavši ih na prosvjede.

Načelnik je za vrijeme prosvjeda bio u Zagrebu. Nervoznu situaciju nadzire policija. 'Donijet ćemo vreće za spavanje kao što smo spavali na Velebitu. Tako ćemo i ode stat,' kažu radnici.

Za iduću srijedu je zakazana sjednica Općinskog vijeća Nerežišće na kojoj bi se, kako je najavljeno, trebalo raspravljati i o Građevinskoj tvrtki 'Berica'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju