Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Braču je u tijeku okupacija općine.


U mjestu Nerežišća stotinjak radnika privatne građevinske tvrtke Berica zauzelo je zgradu lokalne Uprave. Ističu da im načelnik općine Lovro Kuščević iz privatnih razloga priječi put do građevinske dozvole i ugrožava njihova radna mjesta. Tvrde da načelnik i njegov otac također imaju građevinsku tvrtku koja loše stoji i jednostavno ih želi srušiti jer su mu konkurencija.

Vezani članci Nikola Martinić Dragan, načelnik Stožera civilne zaštite otoka Brača dao ostavku Šef lokalnog stožera dao neopozivu ostavku: "Izgubio sam povjerenje u Nacionalni stožer, za neke stvari ne mogu naći uporište u logici" Policijski očevid, ilustracija Brač: U sudaru s automobilom teško ozlijeđen motociklist, helikopterom prebačen u bolnicu

Prosvjednici su objasnili kako je vlasnik tvrtke 'Berica' Slobodan Negoević prinuđen plaćati kazne jer mu općinske vlasti oklijevaju izdati potrebnu lokacijsku dozvolu. Dužnosnici općine Nerežišće s druge strane tvrde da Negoević 'nelegalno eksploatira kamen zbog čega se vodi i kazneni postupak protiv njega', te da je instrumentalizirao radnike tvrtke 'Berica' poslavši ih na prosvjede.

Načelnik je za vrijeme prosvjeda bio u Zagrebu. Nervoznu situaciju nadzire policija. 'Donijet ćemo vreće za spavanje kao što smo spavali na Velebitu. Tako ćemo i ode stat,' kažu radnici.

Za iduću srijedu je zakazana sjednica Općinskog vijeća Nerežišće na kojoj bi se, kako je najavljeno, trebalo raspravljati i o Građevinskoj tvrtki 'Berica'.