Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na državnoj granici

Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata"

Davor Božinović je nakon prezentacije nadzora državne granice i plovidbe rijekom Savom kazao da nema napetosti niti pucnjave, a što bi, kako je istaknuo, neki htjeli.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u utorak tijekom obilaska državne granice na području Policijske uprave brodsko-posavske kako ondje, zahvaljujući radu hrvatske policije nema napetosti i pucnjave, a što bi, kako je istaknuo, neki htjeli.

"Onima koji stvaraju paniku i žele prestrašiti ljude, ali i cijeloj hrvatskoj javnosti, poruka je da je Hrvatska sigurna, bila je i bit će, a jamac toga je rad hrvatske policije", rekao je.

"Možda bi kroz te svoje poruke, koje ne odgovaraju stvarnosti, htjeli žice, možda bi htjeli ne znam ja što. Drugi bi htjeli da sve puštamo pa onda vjerojatno ovdje ne bi bilo policije nego bi bile ne samo prirodne rijeke, već i rijeke migranata'', dodao je.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Nova runda prepucavanja Butković: ''Možda će Milanović na listu ubaciti svog obiteljskog prijatelja - bio bi idealan za Ministarstvo graditeljstva''

Govoreći o rezultatima nadzora državne granice, Božinović je naglasio da vode jednu zdravorazumsku politiku koja daje rezultate, naglasivši da će tako i nastaviti.

Nadodao je i da je njegov današnji obilazak državne granice i posjet policajcima PU brodsko-posavske dio planiranih aktivnosti. Pritom se osvrnuo i na ranije izjave Predsjednika RH Zorana Milanovića o potrebi čuvanja hrvatskih granica jer, kako je ustvrdio, današnji migranti dolaze kako bi uzimali socijalnu pomoć.

"Što se tiče ovih obilazaka, u ovom kontekstu dobro dođu zbog toga što vidimo da i od obično dobro informirano gospodina, ali nekih političkih opcija ovih dana se želi poslati poruka da je hrvatska granica propusna, da se ne radi dobar posao, što je, složit ćete se u prvom redu uvreda ovim profesionalcima koji 24 sata štite hrvatsku granicu i zbog čijeg rada je Hrvatska danas prepoznata kao jedna od najsigurnijih zemalja, ali to je njima na dušu", kazao je.

Pročitajte i ovo Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije Htio bi na listu Župan Koren na svečanost nije pozvao predsjednika jer želi da dođe - premijer

Božinović: Laž je da je Turudić dobio blindirano vozilo kako to tvrdi Milanović

Božinović se dotaknuo i istrage oko propucavanja automobila glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića i Milanovićeve izjave da se to dogodilo prije mjesec dana.

"Ta Milanovićeva izjava je na tragu nekih njegovih ranijih izjava o tome da on zna kako teku policijski izvidi. Ja, primjerice, to ne znam. O vjerodostojnosti njegovih izjava najbolje govori činjenica da je jučer kazao da je Turudiću dodijeljeno blindirano policijsko vozilo što je apsolutna laž", rekao je.

Upitan ima li nekih novih detalja u istrazi oko propucavanja Turudićevog automobila, ministar je odgovorio kako ne zna za nikakve nove detalje te da su u tijeku izvidi, ponovivši kako on ne zna niti može znati što policija radi s državnim odvjetništvom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova objava Milanović se oglasio videoporukom, istaknuo dva problema: "Tome se mora stati na kraj"

Potvrdivši da je Turudić dobio policijsku zaštitu, Božinović je ponovio kako se ne radi o blindiranom vozilu "kako javnost obavještava obično informirani gospodin", rekao je.

Na pitanje je li Turudićev automobil propucan prije mjesec dana kako tvrdi Milanović, ministar je ponovio da o tome nema saznanja i poručio novinarima da o tome pitaju predsjednika RH.

Božinović je osvrnuo i na subotnje ubojstvo pomorca u Šibeniku, kazavši da je policija uhitila i prijavila počinitelje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene