Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"On se žalio na buku"

Splitski dogradonačelnik policiji prijavio HDZ-ov skup, Božinović kaže: "Besposlen pop i jariće krsti"

Davor Božinović
Davor Božinović Foto: Damir Krajac/Cropix
HDZ na izborima očekuje pobjedu, kazao je u subotu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"HDZ očekuje pobjedu, tu se ništa ne mijenja. Sve je to jasnije, ne samo našim članovima, simpatizerima i potencijalnim biračima, nego i našim političkim protivnicima koji su, ima dojam, izgubili svaku volju, pogotovo oni glavni protivnici, koji su krenuli s jednom pričom, nastavili s drugom, a sad više nemaju nikakvu priču", izjavio je  ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Njihov takozvani kandidat im je pojeo kampanju, pojeo je njih kao stranku", ocijenio je te dodao da se ta stranka u kampanji "naočigled raspada".

Međutim, kaže, to je tako kad ideš s političkim porukama koje narod ne želi čuti. "Narod želi čuti da će živjeti biti bolje, da će i dalje rasti plaće i standard, i da se jamči sigurnost", istaknuo je Božinović u Samoboru gdje je nazočio edukativnom programu i kampanji za smanjene rizika od katastrofa 'Usvoji znanja da šteta bude manja', u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite RH.

"Želimo građane senzibilizirati za ono što možemo, nažalost, očekivati kad su u pitanju prirodne nesreće i katastrofe", rekao je. Dodao je i da "gospodi koja su imala puni mandat, zajedno s kandidatom koji to nije, a vodio je Vladu" nije mu palo napamet izdvajati novčana sredstava i organizirati edukativne aktivnosti i na taj način pristupiti građanima i zapravo ih učiniti sastavnim dijelom našeg ukupnog nacionalnog otpora, kako bi svaki pojedinac imao elementarna znanja da u kritičnim trenucima pomogne sebi i onima oko sebe.

Pročitajte i ovo Policija provodi pojačan nadzor u prometu U Zagrebu Policija upala na car meet i podijelila kazne: Ovakve situacije mogu biti opasne

O Ivoševićevoj prijavi: Besposlen pop i jariće krsti

"Tu se vidi ogromna razlika između pristupa politici, svim segmentima posla koji se očekuje da država radi i, s druge strane, onih koji se bave difamacijama, koji optužuju i vrijeđaju, a zapravo, ako malo bolje pogledate, ne vide ništa", rekao je te ustvrdio da takvi o nizu tema vezanih za MUP "pokazuju elementarno neznanje i samo plaše narod, ali - neće im to proći".

"Postoji ona stara 'besposlen pop i jariće krsti'", komentirao je Božinović to što je zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević prijavio policiji HDZ-ov skup u Splitu smatrajući da je to bilo remećenje javnog rada i mira

"Koliko je meni poznato, on se žalio na buku. S obzirom na to da je tri godine u nekoj poziciji vlasti, mogao je barem naučiti da to nije posao za policiju", dodao je.

Pročitajte i ovo Iranska vojska zaplijenila teretni brod Eskalacija sukoba? VIDEO Iranski komandosi zauzeli brod povezan s Izraelom, brzo stigao odgovor: ''Snosit će posljedice''

"Sama ta činjenica, kaže Božinović, da se 2024. u izbornoj kampanji brani skup političke stranke govori, prije svega, o toj ekipi koja, nažalost, vlada Splitom i pokazuje kako bi se zapravo odnosili prema građanima i političkim protivnicama kad bi uopće došli u poziciju vlasti". To se, dodao je, naravno neće dogoditi jer su građani Splita i Splitsko-dalmatinske županije itekako svjesni i imaju iskustva što znači vladavina tih ljudi u Splitu.

Tu bi, kaže Božinović, moralne prodike dijelila osoba koja ima potvrđenu optužnicu za nasilje, odnosno prijetnje upućene ženi, prijetnje upućene novinarki, i možda mu je dobro da čuje to što policija preventivno radi jer, kad mu slijedeći put, kako se to kaže, bude "pukao film", da zna 'red button' i da se potencijalna žrtva uvijek može obratiti policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene