Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Remećenje javnog reda i mira

Zamjenik gradonačelnika Splita: "HDZ-ov skup je prijavljen policiji, oni ne mogu iznajmiti javnu površinu"

Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 1
Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 1 Josko Ponos / CROPIX
Aktualno Galerija Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 1 Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 1 Foto: Josko Ponos / CROPIX Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 2 Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 2 Foto: Josko Ponos / CROPIX Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 3 Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 3 Foto: Josko Ponos / CROPIX Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 4 Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 4 Foto: Josko Ponos / CROPIX +2 Predizborni skup HDZ-a u Splitu - 5 Galerija 1/7 >>
Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević objavio je da je zbog HDZ-ovog predizbornog skupa podnesena prijava policiji.

Zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević optužio je HDZ-ovce da svojim predizbornim skupom na gatu sv. Nikole remetili javni red i mir.

"Kao što je već poznato, HDZ radi dugovanja prema Gradu Splitu ne može iznajmiti javnu površinu. Utočište od svojih dugova prema građanima Splita simbolično su našli na gatu sv. Nikole na mjestu gdje Splićani inače pale krnju", objavio je na svom Facebook profilu.

"Tako će građani, iako nije pokladni utorak, moći vidjeti hrpu maškara u gradu okupljenih pod maskama kvazidomoljublja oko AP-a. Glavnog i odgovornog za sav kriminal i korupciju koja se dogodila zadnja dva mandata u državi. Da je krnjeval u pitanju, večeras bi mu čitali presudu, ali ona nije još napisana. Pišemo je mi građani na dan izbora, a DIP će je pročitati", dodao je.

Pročitajte i ovo Izbori na selu; ilustracija - 3 Ipak izlaze na izbore Njima političari ne dolaze i nitko im ništa nije obećao: "Nemamo niti septičku jamu, ali imamo migrante, zvijeri između vuka i lisice..."

Također je napisao da vjeruje da mu Split neće ostati dužan, kao što je HDZ ostao dužan Splitu.

"P. S. navedeni skup nije ni tražio zaključak gradonačelnika kojim bi bilo odobreno prekoračenje buke na navedenoj lokaciji, stoga su paljenjem brojnih elektroakustičnih uređaja na gatu upravo krenuli s remećenjem javnog reda i mira", ustvrdio je Ivošević.

"Prijava za remećenje javnog reda i mira je podnesena policiji i očekujemo promptnu reakciju s obzirom da se brojni policijski službenici nalaze na osiguravanju samog skupa te da uvedu javni red i mir u srce Splita", zaključio je zamjenik gradonačelnika.

HDZ najavio veće plaće

Uoči središnji skup HDZ-a za 10. izbornu jedinicu, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je novinarima u Splitu da je uvjeren u izbornu pobjedu na parlamentarnim izborima jer su iza osam godina njihove vladavine ostali konkretni rezultati, uspjeh i društveni razvoj.

"Ova izborna jedinica dati će značajan obol u ukupnoj pobjedi HDZ-a i naših partnera u srijedu. Želimo da Hrvatski nastavi putem rasta, uspješnosti, održivosti, solidarnosti, pravednosti, politike modernog suverenizma s kojim smo realizirali sve strateške ciljeve s kojima smo se dokazali u proteklih osam godina", rekao je Plenković uoči večerašnjeg središnjeg skupa HDZ za 10. izbornu jedinicu.

Pročitajte i ovo Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić predstavio je drugi dio najrelevantnijeg predizbornog istraživanja Donosi Dnevnik Nove TV Drugi dio velikog predizbornog istraživanja: Evo što se događa nakon prekrajanja izbornih jedinica, dvije su u središtu pozornosti

Istaknuo je kako je na predstojećim izborima na građanima da biraju između onih koji su se iskazali trudom i radom, i onih koji "pričaju o kvazi vladu nacionalnog spasa".

Kao glavne ciljeve i ambicije naglasio je kako će HDZ u sljedeće četiri godine raditi na tome da prosječna plaća u Hrvatskoj dosegne 1600 eura, a da minimalna bruto plaća bude 1250 eura. Uz to, dodao je kako je cilj podići prosječnu mirovinu na razinu između 750 i 800 eura.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i nositelj liste HDZ-a u 10. izbornoj jedinci Branko Bačić izjavio je kako je HDZ u proteklih osam godina Hrvatsku učinio boljom i uspješnijom.

"Posljednjih osam godina bile su krizni menadžment te smo osnažili hrvatsko gospodarstvo, vodili smo računa o životnom standardu naših sugrađana i stoga smo uvjereni da će nam građani dati povjerenje", rekao je Bačić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 12 Aktivan na mrežama Milanović objavio fotografiju i poslao znakovitu poruku: "Sve znate!"

Dodao je kako je Vlada vodila posebnu brigu o jugu Hrvatske i 10. izbornoj jedinici u kojoj su uvjereni u rezultatski uspjeh.

"Jedino su Andrej Plenković i HDZ politička snaga koja vodi Hrvatsku naprijed i u svakom trenutku brine o svim sugrađanima. Premda su ovi izbori u srijedu, poručujem da ćemo alkarskim rječnikom – 'pogoditi u sridu' i ponovno preuzeti kormilo Hrvatske" zaključio je Bačić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene