Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bozanić dužnosnicima: 'Treba vam pomoć Duha Svetoga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, čestitao je danas Uskrs čelnim ljudima države i zahvalio se na njihovim čestitkama koje su u prigodi Uskrsa uputili njemu osobno, nadbiskupima i biskupima, svećenicima i redovničkim zajednicama te katoličkim vjernicima.

Obraćajući se predsjedniku Stjepanu Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, kardinal je naveo da Crkva sa svojim vjernicima, moleći za sve ljude, osobito moli za nositelje vlasti. 

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj autijenciji Veliki četvrtak, procesija Ususret Uskrsu Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava i koji su običaji?

Čestitajući Uskrs čelnim ljudima države Bozanić im je zaželio obilje milosti Duha Svetoga za odgovornu službu koju obavljaju.

Zahvaljujući se na čestitki kardinal je predsjedniku Mesiću rekao da je takvom gestom pažnje iskazao svoje poštovanje prema vjernicima katolicima u hrvatskom narodu, kao i prema katoličkoj crkvi u Hrvatskoj. 

- Neka Kristovo uskrsnuće, koje već gotovo dvije tisuće
godina nadahnjuje ljudski rod smislom, svojim svjetlom obasja i zbilju hrvatskog naroda, stoji u Bozanićevoj čestitci predsjedniku Mesiću.

Obraćajući se premijeru Sanaderu, kardinal je rekao da katolička crkva s vjernicima promiče istinu i ljubav kao plodove Kristova uskrsnuća i da su uskrsnućem te vrijednosti trajno nazočne u čovječanstvu. 

Poželio je da nastojanja kojima predsjednik Vlade promiče kulturni i gospodarski napredak Hrvatske pridonesu dobrobiti
našega naroda. 

- Ponoseći se se svojom kršćanskom baštinom i čuvajući
svoj identitet Hrvatska traži svoje mjesto u zajednici europskog naroda, stoji u čestitki premijeru Sanaderu.

Zahvaljujući se predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu kardinal je poželio da saborski zastupnici, kao oni kojima je hrvatski narod podario povjerenje, svojim radom pridonesu učvršćenju mira i sigurnosti, jačanju solidarnosti i suradnje među svim građanima Republike Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene