Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi čovjek IDS-a

Miletić: Umjesto da budemo veliki u slavlju, mi gledamo prizore kojih se svaki pristojan čovjek mora sramiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić u subotu je najoštrije osudio incidente koji su popratili obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu, priopćeno je iz ureda IDS-a.

"Danom pobjede i domovinske zahvalnosti slavimo jednu od najčasnijih pobjeda našeg naroda. Umjesto da budemo veliki u slavlju, mi gledamo prizore kojih se svaki pristojan čovjek mora sramiti", naveo je Miletić.

Pročitajte i ovo Thompson (Foto: Dnevnik.hr) - 1 nestajalo struje Uoči obljetnice Oluje koncerti Thompsona i Škore: "Nosite znakovlja hrvatske pobjedničke vojske, nijedna druga" Slika nije dostupna 2020. u čavoglavama Thompson potvrdio da će pjevati na splitskoj Rivi na dan Oluje

Kao potpunu suprotnost događajima iz Knina, s ponosom ističe mimohod u Puli na kojem su u petak građani na dostojanstven način odali počast svim hrvatskim herojima i bez najmanjeg incidenta obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan Hrvatskih branitelja.

Miletić je poražavajućom nazvao "činjenicu" da nitko od državnih dužnosnika nije reagirao na neprihvatljivo isticanje ustaških simbola i skandiranje ustaških pokliča na koncertu Marka Perkovića Thompsona koji je prenosila HRT. U zemlji koja se posljednjih godinu dana suočava s erupcijom nacionalističkog ekstremizma, ustaštvo kao da postaje legitiman politički stav, ustvrdio je.

"To je izuzetno loše, sramotno i opasno. Siguran sam da građani Hrvatske znaju jako dobro razlikovati domoljubne vrijednosti od netrpeljivosti prema sugrađanima drugih vjera i nacija. Zbog toga ovim putem želim izraziti i svoje čuđenje činjenicom što nitko od državnih dužnosnika nije reagirao na te sramotne ispade i poručujem da IDS neće dozvoliti da takvo ponašanje prešutno postane dio prihvatljivog javnog diskursa", poručio je Miletić.

Naglasio je i kako u "modernoj i uljuđenoj europskoj zemlji kakva bi Hrvatska trebala biti, nema mjesta za govor mržnje i paljenje tuđih zastava".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene