Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon privedenog pa puštenog Antuna Crlenjaka te odbacivanja prijave o aferi riječkih tržnica, Josip Boljkovac treći je primjer razvikane akcije policije i državnog odvjetništva.


Nakon što su mu prošli mjesec u posjed na Vukovu Goricu stigli specijalci naoružani do zuba s fantomkama na glavi, i spektakularno ga priveli pred TV kamerama, završio je na slobodi. Ekipa Dnevnika Nove TV jutros ga je posjetila u obiteljskoj kući, a Boljkovac nam je ispričao detalje pritvorskog života.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko o presudi Boljkovcu: 'Nisu bitni pojedinci, osuđen je jedan totalitarni sustav, to je bitno!' Slika nije dostupna The Economist vidi Karamarka na vrhu HDZ-a

Sa smiješkom na licu Josip Boljkovac nam priča o Remetincu. U ćeliji je dva dana bio sa sedmoricom osumnjičenih za financijske prevare. 'Šalio sam se s njima. Ovaj, koliko je tko 'drpil' i priznaju oni što su radili i vježbali malo, tako da je meni bilo ugodno. Ovima je bilo neugodno, jer nemaju me gdje smjestiti', rekao nam je Boljkovac. Zbog godina i bolesti, Boljkovac je na kraju završio u zatvorskoj bolnici. Za sve što se dogodilo - upad specijalaca u njegov posjed, kao i uhićenje - ima krivca.

'To je parada Karamarkova. Ovo ide njemu. On se kandidira. I želi svoje ljude instalirat' u policiju da bi vladao državom', kaže Boljkovac. U policiji to opovrgavaju. Udarac, kažu, nije ni odluka ustavnog suda, kojom je ukinut pritvor i istraga protiv Boljkovca. 'Nitko u policiji, uključujući ministra unutarnjih poslova kojeg se u ovom konkretnom slučaju tereti ne može donijeti odluku hoće li se primijeniti novi ili stari zakon', rekao je Krunoslav Borovec.

A oni koji donose takvu odluku, državno odvjetništvo, danas šturo. 'Nakon što zaprimi odluku Ustavnog suda, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu kao nadležno Državno odvjetništvo će pravovremeno izvijestiti javnost o svojoj odluci', odgovorili su nam iz DORH-a. Tako je Josip Boljkovac očito zadnji u nizu primjera razvikanih slučajeva. Prošli tjedan uhićen je pa pušten i Antun Crlenjak. Nakon toga, odbačena je i prijava za riječke tržnice. Tihi rat na relaciji policija - DORH tek se zahuktava. Josip Boljkovac svoj rasplet za to vrijeme čeka u obiteljskoj kući. U Vukovoj Gorici, gdje mu telefon otkako je pušten neprestano zvoni.